El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta demana “respecte” als barons del PSOE crítics amb les negociacions amb ERC
  • CA

El primer secretari del PSC ha demanat “respecte” aquest dilluns als barons territorials del PSOE per les negociacions que els socialistes estan mantenint amb ERC perquè facilitin la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol. En una roda de premsa, Iceta ha relativitzat les crítiques de líders del PSOE els presidents de l’Aragó, Javier Lambán, i de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i ha negat que s’hi “oposin”. “Estan prenent precaucions”, ha dit.

Iceta també ha defensat la intervenció del secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ahir diumenge al tancament del 14è Congrés del PSC. Ábalos va urgir ERC a tancar un acord “ja” i va advertir-los que sense investidura no hi ha “possibilitat per al diàleg” amb el govern espanyol. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha interpretat aquest avís com a “xantatge”, però Iceta ha assegurat que “això no és xantatge; és veure el que hi ha”. I és que per al líder del PSC l’alternativa a un executiu espanyol liderat per Pedro Sánchez és una nova repetició electoral o “una majoria que no vol ni sentir parlar de diàleg”, en referència a la suma que podrien buscar el PP, Vox i Cs.

“Creiem que la repetició de la jugada seria molt negativa, sobretot quan el partit que va guanyar les eleccions va guanyar les municipals, les autonòmiques en molts llocs i les europees”, ha subratllat, i ha considerat “lògic” que Sánchez vulgui parlar amb els presidents de les comunitats autònomes abans d’intentar ser investit. “Aquí tots hem de fer un esforç”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa