El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta demana que es premiï electoralment el PSC per la taula de diàleg
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest dissabte la taula de diàleg entre governs, i ha assegurat que és una “victòria política”. Ara bé, vol que aquesta vagi seguida de “victòries electorals” i ha tornar a insistir que el PSC és l’únic partit que pot governar per a “tots els catalans”. En aquest sentit, Iceta ha tornat a carregar contra els partits independentistes, a qui els hi retreu que, malgrat “estar dividits”, diguin que “tornaran a posar-se d’acord si sumen de nou”. Iceta ho ha dit al 10è Congrés del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, on també ha dit que la pèrdua de l’alcaldia a Lleida “va molt més enllà de la ciutat” i ha assegurat que tindrà conseqüències a tot el territori lleidatà.

Miquel Iceta considera que la taula de diàleg entre governs “és una victòria política” amb la que s’ha demostrat que “no hi ha projecte fora del diàleg ni fora d’una Espanya progressista”. En aquest sentit, Iceta també ha recordat que el PSC “sempre ha defensat el diàleg amb l’independentisme”, fins i tot, ha dit, quan el PSOE tenia una gran reticència a dialogar i a fer acords d’esquerres. “El PSC ho defensava però no érem suficients, fins que hem estat molts encapçalats per Pedro Sánchez”.

El primer secretari del PSC vol que la “victòria política” vagi seguida de “victòries electorals”, que trenquin amb “deu anys de governs independentistes”, on els representants polítics, ha dit, “han governat per mig país”. “Nosaltres volem governar pel país sencer”, assegurat. Iceta també ha remarcat que és necessari fer un balanç d’aquesta darrera dècada, en què els governs independentistes ha deixat “una societat dividia, una economia amb menys empenta i unes institucions desprestigiades”.

Iceta ha indicat que en aquests anys “han governat una gent que no ho ha fet bé, que tenien un projecte equivocat i que ara encara volen quatre anys més” i s’ha preguntat “per fer què? Excursions a Perpinyà?”. En aquest sentit, ha alertat que els partits independentistes intentaran tornar-se a posar d’acord si tornen a sumar, “tot i estar dividits”. “Sembla una tortura”, ha etzibat. Finalment, ha dit que el PSC no vol prolongar “l’agonia” d’un projecte polític que ha demostrat la seva “ineficàcia, la seva inutilitat i el dany que ha fet en el conjunt del país”.

Així mateix, Iceta també ha carregat contra Ciutadans. El primer secretari del PSC ha dit que la victòria del partit a les passades eleccions catalanes “va donar pel que va donar” i que avui “ja ningú se’n recorda” perquè no van venir a fer la feina “que era resoldre els problemes pels quals la gent els va votar”.

Pel que fa la demarcació de Lleida, el primer secretari del PSC ha lamentat “la pèrdua de l’alcaldia a la capital del Segrià”, després de 40 anys de governs socialistes. Iceta ha avisat que aquest “error”, tindrà conseqüències negatives, no només a la ciutat, sinó al conjunt del territori. En aquesta mateixa línia, ha indicat que als pressupostos de la Generalitat, Lleida és “on menys creix la inversió del conjunt de Catalunya” i ho ha atribuït a que el govern no té cap membre lleidatà i que, per tant, parli en nom de Lleida. Així mateix, Iceta ha assegurat, entre aplaudiments dels assistents al Congrés, que si és algun dia es president de la Generalitat, Lleida tindrà, “com a mínim”, un o dos consellers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa