El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta demana el vot per “plantar cara a la insensata deriva independentista”
  • CA

El candidat a la reelecció de la primera secretaria del PSC, Miquel Iceta, ha demanat el vot a la militància socialista per tenir la força necessària “per seguir plantant cara a la insensata deriva independentista al Parlament”.

En una carta enviada a les bases del PSC, Iceta ha posat en valor el seu “lideratge reconegut dins i fora del partit”, tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya, i la seva experiència, al mateix temps que es defineix com una persona “oberta a les innovacions i als canvis”.

A més, ha proposat continuar liderant el PSC per afrontar els canvis necessaris per millorar el partit “amb esperit integrador”, proposar l’estratègia a seguir en els propers anys “amb la mirada posada en el futur però fent cada pas amb seguretat”.

El candidat a la reelecció, que pugnarà amb Núria Palmon a les primàries de dissabte, reitera la seva experiència i “lideratge reconegut” i ha fet una crida a la participació per demostrar que fer primàries per escollir líder o consultes sobre qüestions transcendentals “són noves i millors formes de fer política”.

 

El socialista reitera que “faci el que faci el PSOE, el PSC ha de votar no a Rajoy”, tot i que sosté que la relació federal amb el partit espanyol s’ha de mantenir. Iceta ofereix un partit que sigui “útil” per a la societat i per això presenta arguments “sòlids”.

 

“Demano el teu vot si penses que cal aprofitar les persones amb experiència, si penses que l’important no és l’edat de la persona, ni el temps que fa que milita al partit”, afirma. A més, ha argumentat que no es pot “avalar la continuïtat de qui no ha volgut obrir un diàleg per resoldre l’encaix de Catalunya amb la resta d’Espanya”, en referència al PP.

Tot i això, defensa que la unificació socialista del 1978 va ser “la decisió política més encertada presa a la història del socialisme a Catalunya” i sosté que l’aliança federal entre els dos partits ha proporcionat benestar per als ciutadans i per l’autogovern de Catalunya.

 

Reconeix la situació “delicada” del socialisme espanyol però creu que “no seria positiu” per a cap dels dos partits trencar la seva relació. Tot el contrari, Iceta aposta per “contribuir a resoldre la difícil situació creada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa