El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta deixa en mans de Batet la suspensió dels presos com a diputats i li dóna el seu suport
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha deixat en mans de la futura presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la decisió sobre la possible suspensió dels presos polítics Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull com a diputats, que demana tant el PP com Ciutadans. Iceta ha dit que ho haurà de decidir la Mesa del Congrés, a partir que sigui elegida demà dimarts tot i que “sembla que la comunicació del Tribunal Suprem apunta a una suspensió”, ha afegit. “Nosaltres evidentment donarem suport a la proposta que faci la presidenta del Congrés un cop escollida demà”, ha reblat des de Balaguer, on ha participat en un acte electoral amb el cap de llista a les municipals, Carlos García, i veïns, al Consell Comarcal de la Noguera.

Iceta ha recordat que al Parlament de Catalunya va passar un cas similar però que llavors, el jutge va ser “molt clar” sobre el camí que s’havia d’utilitzar. Ha explicat que en un primer moment va optar per una delegació de vot i després per una possible substitució de funcions. Certament, però, ha reconegut, el reglament del Parlament és diferent al del Congrés i correspondrà a la Mesa del Congrés prendre la decisió, ha dit. 

Els quatre diputats presos prendran possessió del seu càrrec dimarts a la sessió constitutiva, i els serveis jurídics del Congrés han estudiat durant els últims dies com actuar respecte a les seves funcions i si la majoria absoluta baixaria de 174 a 176 si fossin suspesos, fet que podria facilitar una investidura de Sánchez sense el suport ni l’abstenció dels partits independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa