El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SOS d’Iceta al Constitucional
  • CA

Miquel Iceta s’hi torna contra el Parlament. Tres quarts d’hores després que el Parlament hagi tombat la seva designació com a senador per presidir la cambra alta, Iceta ha comparegut per anunciar que presentarà un recurs d’ampara el Tribunal Constitucional. La decisió de cridar al primo de Zumosol de la política espanyola es basa en una suposada “vulneració dels drets del grup parlamentari dels socialistes”. “El sectarisme s’ha imposat sobre la legalitat i el sentit comú”, ha advertit. “Hi ha qui vol parlar en nom de Catalunya silenciant una part del país, no reeixiran”. ha avisat.  El PSC no proposarà un nou candidat fins que el recurs no estigui resolt.

Segons Iceta, la decisió de votar ‘no’ dels grups independentistes i sobiranistes i l’abstenció de Ciutadans, ha vulnerat també “els drets del conjunt de catalans i catalanes que veuen minvada la seva representació al Senat”. El líder socialista ha ironitzat sobre els “principis” que han al·legat els grups parlamentaris perquè “públicament” havien demanat negociar algunes contrapartides. Iceta ha admès que se sentia “decebut” tot i que ha reconegut que va ser el primer en advertir a Pedro Sánchez que “podia no sortir bé”. 

En una roda de premsa des dels faristols del Parlament, ambé ha avisat que la decisió de JxCat i ERC pot “enrarir la legislatura espanyola”. Així mateix ha admès que alguns diputats independentistes li han expressat que els sabia greu la situació.  També ha replicat al president del Govern, Quim Torra, que ell “no vol acabar amb ningú”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa