SOS d'Iceta al Constitucional

El líder del PSC porta al Constitucional el no del Parlament a ser escollit senador

Miquel Iceta s'hi torna contra el Parlament. Tres quarts d'hores després que el Parlament hagi tombat la seva designació com a senador per presidir la cambra alta, Iceta ha comparegut per anunciar que presentarà un recurs d'ampara el Tribunal Constitucional. La decisió de cridar al primo de Zumosol de la política espanyola es basa en una suposada "vulneració dels drets del grup parlamentari dels socialistes". "El sectarisme s’ha imposat sobre la legalitat i el sentit comú", ha advertit. "Hi ha qui vol parlar en nom de Catalunya silenciant una part del país, no reeixiran". ha avisat.  El PSC no proposarà un nou candidat fins que el recurs no estigui resolt.

Segons Iceta, la decisió de votar 'no' dels grups independentistes i sobiranistes i l'abstenció de Ciutadans, ha vulnerat també "els drets del conjunt de catalans i catalanes que veuen minvada la seva representació al Senat". El líder socialista ha ironitzat sobre els "principis" que han al·legat els grups parlamentaris perquè "públicament" havien demanat negociar algunes contrapartides. Iceta ha admès que se sentia "decebut" tot i que ha reconegut que va ser el primer en advertir a Pedro Sánchez que "podia no sortir bé". 

 

En una roda de premsa des dels faristols del Parlament, ambé ha avisat que la decisió de JxCat i ERC pot “enrarir la legislatura espanyola”. Així mateix ha admès que alguns diputats independentistes li han expressat que els sabia greu la situació.  També ha replicat al president del Govern, Quim Torra, que ell “no vol acabar amb ningú”.

 

 

 

Comentaris (16)
JordiP Fa 6 mesos
No he vist enlloc cap esment a l'obligatorietat del Parlament de Catalunya a acceptar per aclamació el candidat a senador que presenti el PP per tal de cobrir una baixa en el grup de senadors de Catalunya. PErò si que he vist diversos llocs on s'afirma que el Parlament és sobirà i acceptarà els candidats proposats mitjançant votació. O sigui que es pot NO aprovar el nomenament, oi? Doncs apa, ajo i agua. Pot dir altre cosa, el TC dels OO? Jo diria que NO, NO i NO!!! Iceta, balla una mica
Xurriaca Pallaresa Fa 6 mesos
El Sr. Iceta, es deu pensar que el Parlament encara era la Ciutadilla dels invasors i repressors espanyolistes, tal vegada enyorava fer-la més gran, sumant-hi les runes de les actuals 155 devastacions de Catalunya, a les del Born i la Ribera de la Barcelona del 1714. Potser per això, vol col·laborar en la tàctica tan espanyola per habitual, de bombardejar Barcelona, aquest cop des del casernari TC.
Angelblau Fa 6 mesos
Al "bailaor" ni els seus compis del 155 li han fet costat. Solament els xarlatans de la Colau i els seus panxitos de la Comuna
ganxó Fa 6 mesos
Sr. Miquels, tan d'arramblar-se amb els del 155, se li ha encomanat recorre als papis jutges. PERO... NO ERAN DEL PP aquests togats? O tal vegada els compateixen ? Deixem-se de comptes, senyor Miguel, a tot porc li arriba el seu sant Marti . O que esperava ?
Sois impresentables y mente estrecha. Fa 6 mesos
Indepes solo hay que ver quien es vuestro presi para ver como sois, cerebelo extreñido no dais para mas lo dicho solo hay que ver que presi teneis.
Ara senten que no es de llei, aplicar la llei. Fa 6 mesos
S'ha votat, i ha sortit que Catalunya no vol als que aplican el 155. A aquests feixistes només els interesa la legalitat quan els hi va a favor.
Iceta no dóna la talla. Fa 6 mesos
Els unionistes sempre utilitzen els seus tribunals, per guanyar el que no han obtingut a les urnes. El funcionari Iceta està emprenyat per haver perdut un càrrec pel qual no està preparat.
Catala emprenyat Fa 6 mesos
a veure si els amiguetes dels tribunals comencen a tornar els favors i el que no poden guanyar a les urnes ho guanyen a base de recuperar favors... a això a espanya se li diu estat de dret i democràcia consolidada. Es aquell pais que les votacions són decoratives ja que si no surt el que vol el que mana s'ho passen pels d'alloncis...
vendetta Fa 6 mesos
baila colono baila jajaa kin tip de riure ,jojojj
??? Fa 6 mesos
Entonces para qué sirve votar??????
s'ha acabat el vall Fa 6 mesos
el miguel izeta posa de manifest diverses coses molt evidents, primera que ell no vol entendre res de res, segona que al qui veten és a ell mateix,no a cao senador socialista, tercera que ell no és demòcrata, quarta que la justícia española és a la carta, i molt anti catalana i cinquena que el seu esport preferit és la imposició, com per exemple el 155 que ja ho va fer una vegada i el tornaria a aplicar, i sisena que és creu un super home o un super polític, secretario general de la de
Carles Viñals Casado Fa 6 mesos
Ui, ui, ui... Qué poc que ha trigat en arribar la primera "conseqüència jurídica" anunciada per la Carmeta Calvo. Espanya, "Estado de Deshecho".
fideli Fa 6 mesos
el Parlament, no pot decidir sobiranament? ja deia jo que la Constitució és una llei pirata....
Papá, aquests nens no em deixen jugar... Fa 6 mesos
No t'amoinis Miquelet, el TC "te lo afina". Aquest es el (podrit) regim epanyol.
jbm Fa 6 mesos
Em fa l'efecte que en Pedro Sanchez ho tenia planificat així com ha anat, i no sé si el Sr. Iceta n'ha estat víctima o col·laborador. Tanmateix la única sortida digna de l'independentisme era votar-hi en contra, però, per assegurar-se'n, el Sr. Pedro Sanchez ho va decidir sense cap consulta prèvia, es va permetre amenaçar, va permetre que Institucions Penitenciàries (que depenen d'ell i no dels jutges) negàs el permís a Junqueras, ni el Sr. Iceta ni cap dels caps visibles del PSOE ten
Andreuza Fa 6 mesos
Senyoreta..m'empipant! Tant fàcil que hagués estat respectar al parlament! i un cop senador....