El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta creu que “el gran homenatge” a Companys serà la nova llei de memòria democràtica
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat que la nova llei de memòria del govern espanyol serà el “gran homenatge” a l’expresident Lluís Companys. Iceta s’ha referit així després que el president Quim Torra exigís en el discurs de la Diada un “acte solemne” on el rei, Felip VI, i el president, Pedro Sánchez, demanin disculpes públicament per la persecució, detenció i afusellament de Companys i dels milers de catalans morts a l’exili, als camps nazis de concentració o a les presons catalanes”.

Després de l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, el líder dels socialistes catalans ha assegurat que durant aquest temps s’ha reivindicat la figura de Companys i s’ha recordat “la injustícia suprema que va constituir un judici farsa i l’afusellament“. Així, tot i que ha considerat que “tots els homenatges són bons”, ha assegurat que “el gran homenatge serà l’aprovació de la nova llei de memòria democràtica, que pugui contribuir a fer justícia, tancar ferides i mirar endavant”.

D’altra banda, Iceta ha cridat a celebrar la Diada d’enguany amb la “g” per la reactivació econòmica, reconstrucció social i enfortiment de l’estat del benestar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa