Iceta, contrari a unes eleccions catalanes perquè dificultarien el diàleg

El primer secretari del PSC creu que "ERC segueix compromesa en la via del diàleg i amb la convicció que no n'hi ha una altra"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha opinat aquest dimarts que la convocatòria anticipada d'eleccions a Catalunya podria "complicar" el diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat. En una entrevista a Telecinco, el socialista ha assegurat que hauria de ser "el nou" Govern  el que hauria "d'impulsar" la negociació a la què el PSOE i ERC es van comprometre en el seu acord.

"Si el Govern té dubtes, està dividit o es convoquen eleccions, aquest diàleg es complicarà. Almenys en el seu inici. Però crec que ERC segueix compromesa en la via del diàleg i amb la convicció que no n'hi ha una altra", ha apuntat. En aquest sentit, Iceta s'ha mostrat favorable a la celebració d'eleccions davant d'un Govern que "no està en condicions de seguir". En tot cas, ha deixat clar que la facultat de convocar eleccions és del president de la Generalitat, Quim Torra, i de "ningú més".

 
 

Comentaris