Iceta només té el suport dels comuns per ser designat senador: "Veurem com acaba"

No es planteja visitar els presos independentistes perquè el seu gest podria malinterpretar-se

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assenyalat aquest dilluns que ara mateix només compta amb el suport dels comuns al Parlament per obtenir la designació de senador autonòmic i, així, presidir la Cambra alta. En declaracions a Antena3, el dirigent socialista ha admès que no sap si en el ple d'aquest dijous al Parlament rebrà el suport dels grups parlamentaris. Iceta ha explicat que ha tingut converses amb tots els grups i per ara només té el suport explícit dels comuns. Amb tot, critica que en 40 anys de democràcia mai no s'ha posat cap impediment al fet que un parlamentari autonòmic sigui designat senador. "Veurem com acaba", ha indicat.

Sobre si es planteja visitar els presos independentistes, com exigeix ERC per donar-li suport, Iceta ha defensat que no ho farà perquè no hi ha una sentència encara i perquè en la seva condició de líder del PSC aquest gest podria malinterpretar-se. "Si poguéssim distingir el que és un gest d'interès personal d'un gest de suport polític, no hi hauria cap problema", ha admès, però ha subratllat que com a dirigent del PSC "transcendeix" i parla "per molta gent". El mateix Iceta ha explicat que la seva elecció com a president del Senat per part de la direcció del PSOE es tracta d'un gest de "confiança personal i política" i ha posat en valor la seva voluntat de reformar la institució.

 

I sobre si votaria al Senat l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, el dirigent del PSC ha insistit que està "a favor" de la Constitució des del primer article a l'últim. "Accepto tots els articles de la Constitució", ha assegurat, i ha indicat que espera que no s'hagi de tornar a aplicar el 155.

 

Comentaris