Iceta assegura que la fiscalia serà "autònoma"

El líder del PSC celebra que es convoqui la taula de partits abans que la reunió entre governs

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha defensat els mèrits de Dolores Delgado en la seva etapa com a fiscal, que ha remarcat que és de 25 anys d'experiència, i ha lamentat que pel fet d'haver estat ministra un any i mig ja no pugui ser Fiscal General de l'Estat, com ha proposat el nou govern. "Tothom pot tenir la tranquil·litat que l'actuació de la Fiscalia serà autònoma", ha avançat Iceta davant les crítiques que apunten que, en haver estat ministra de Justícia en aquest darrer executiu, hi podria haver una relació estreta entre l'òrgan i el govern. "La Fiscalia és un òrgan autònom, nomenat pel govern, que el que no ha de fer és donar ordres específiques sobre un cas", ha argumentat el líder socialista, mentre que ha aclarit que això no vol dir que l'executiu "no pugui donar indicacions de política criminal en general".

D'altra banda, Iceta ha celebrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi convocat la taula de partits catalans per aquest divendres a les 5 de la tarda i, especialment, ha considerat una bona notícia que ho hagi fet abans de reunir-se amb el president espanyol, Pedro Sánchez. Per al socialista, la trobada "enriqueix i enforteix" i ha remarcat que a Catalunya hi ha "un problema de divisió interna" que requereix "un esforç específic per dialogar i arribar a acords Catalunya endins".

En aquest sentit, Iceta ha lamentat que no totes les forces assisteixin a la trobada, ja que en anteriors convocatòries ni PP, ni Cs, ni CUP hi van anar. El líder del PSC ha emplaçat Torra a fer esforços perquè tots els partits hi assisteixin, encara que ha reconegut que alguns "no és que no hagin pogut, sinó que no han volgut".

En relació a la condició de Torra com a president i diputat després que la JEC hagi acordat la seva inhabilitació, Iceta ha reiterat que l'òrgan no és competent per prendre la decisió i s'ha remès a l'escrit dels lletrats del Parlament, que defensen que encara és membre de la cambra. En aquest sentit, Iceta ha demanat esperar a la sentència ferma del Suprem i ha assegurat que la protecció dels drets de les persones "està per sobre d'altres consideracions".

Els socialistes i el suplicatori

Iceta també s'ha referit al suplicatori presentat a l'Eurocambra per aixecar la immunitat a Carles Puigdemont i a Toni Comín i ha aclarit que els socialistes catalans votaran el mateix que els espanyols. Tot i això, no ha volgut entrar en quin serà el posicionament, després que l'expresident els hagi demanat negar-s'hi com a "gest" per desjudicialitzar, i ha insistit que ho estan estudiant. Tot i això, sí que ha reconegut que la justícia "ha de ser igual per tothom" i que "immunitat no vol dir impunitat". En aquest sentit, ha assegurat que podria ser "injust" que Junqueras fos jutjat i condemnat per uns fets però Puigdemont i Comín no.

 
 

Comentaris (6)
Ufff Fa 4 dies
Ni sueñes en ser president si a caso de la escalera de tu bloque
ganxó Fa 4 dies
Senyor Miquelet, altre vegada foten la puta i ramoneta? En primer lloc el que ha de fer si te dignitat es deixar el PSC. Ens estalviarem de recriminar-li certes postures. En segon lloc va ser desició del sr. Junqueras presentar-se a judici. No hi emboliqui qui va ser clarivident. Hi ara valorem els resultats. De tota manera , coses tan evidents es perdre el temps fent-li certes reflexions. Vosté és de l'altra costat
Resposta de conveniència. Fa 4 dies
És respon una poca-solta com si hi hagués cas. La fiscalia de l'estat ha de representar el govern de l'estat. Altra cosa que tergiversi o prevariqui per despotisme de qui sigui.
Ja n'hem tingut prou ... i massa! Fa 4 dies
No paren mai de dir rucades els feixistes?
Mafiosos Fa 4 dies
I tant autònoma que protegeix la màfia borbònica, militar, policial i judicial passant per sobre del parlament espanyolo. De rès, Izeta.
Ramon Fa 4 dies
Mira que n'han dites, burrades, els sabatots republicans. Però poques de tan aberrants, poques de tan ridícules, poques tant de vergonya aliena, com la de pretendre que a Espanya hi ha un "deep state" aliè al PSOE.