El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta, a Arrimadas: “Amb el PSC no hi comptis”
  • CA

El PSC no té cap intenció d’aliar-se amb Ciutadans, i encara menys amb Ciutadans i el PP, en el que seria una candidatura unionista per a les eleccions al Parlament, una proposta llançada avui per Inés Arrimadas.

En la inauguració del Congrés del PSC de Barcelona, el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha advertit: “Li vull enviar un missatge a Inés Arrimadas, que acaba de dir que anirà a les eleccions amb el PP i que ens hi espera. Doncs amb nosaltres no hi comptis. Però s’agraeix la idea perquè així ens deixa el camí més ample per fer la gran majoria que es necessita per governar Catalunya”.

També ha advertit la militància reunida que “si després de les eleccions hi ha una majoria independentista hi haurà un govern independentista, segurament presidit per un home independentista. Per tant, cal aconseguir una majoria àmplia”.

Per a Iceta, el model a seguir és el de Barcelona, el que ha fet Jaume Collboni per fer que el PSC torni al govern municipal. Per això el congrés del PSC barceloní ha sigut titulat La Represa, que també s’ha produït al govern espanyol amb Pedro Sánchez i que ara, segons ell, s’ha de produir a la Generalitat.

Seguint aquest fil, Collboni ha llançat el mateix missatge a Cs quan ha intervingut. “La dreta només pacta amb la dreta i amb la ultradreta”, ha assegurat. Per a ell, la prova que això és així perquè Cs i el PP –juntament amb el grup de Manuel Valls– són els únics que han quedat fora del pacte dels pressupostos que s’han aprovat avui a l’Ajuntament de Barcelona. Ha obviat que en el pacte dels pressupostos per a la Generalitat hi han participat JxCat, ERC i els comuns, i només el PSC hi falta per igualar l’acord de l’altra banda de la plaça Sant Jaume.

A part de lloar Collboni, Iceta també s’ha referit, com era de preveure, a Pedro Sánchez, del qual ha dit que “és l’home que ha tornat l’esperança als progressistes”. I respecte de la visita que farà la setmana que ve a Barcelona, plantejada inicialment per reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat “un encert” que no es limiti a aquesta trobada i que hagi decidit veure’s també amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i visitar també la Diputació i agents socials. “I crec que també trobarà un moment per reunir-se amb el PSC”, ha afegit, en aquesta referència en què ha celebrat que la reunió de presidents quedi descafeïnada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa