El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta adverteix els seus alcaldes que poden ser inhabilitats si participen en l’1-O
  • CA

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha alertat els alcaldes socialistes de Catalunya que podrien ser inhabilitats si participen en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre: “I jo ho lamentaria, perquè hauria perdut un càrrec electe”. En una entrevista publicada aquest dilluns pel diari ‘El País’ recollida per Europa Press, ha explicat que el PSC ha indicat als seus edils que el partit “no donarà suport a res que se situï fora de la llei”, encara que diu no saber com respondria la formació en tal supòsit, i s’ha mostrat convençut que cap càrrec socialista actuarà en l’1-O.

Preguntat per l’estabilitat del pacte que el PSC té amb BComú per governar l’Ajuntament de Barcelona, ha considerat “prudent” la decisió de l’alcaldessa, Ada Colau, de no explicar quin paper exercirà el consistori i els funcionaris en el referèndum fins que es concretin els seus detalls i es convoqui. Iceta ha assegurat que els socialistes no poden governar “amb algú que vulgui trencar amb l’Estat de dret”, per la qual cosa ha descartat formar part un futur govern amb ERC si els republicans defensen la independència de Catalunya.

 

Ha afirmat que el PSC només participarà en un govern que aposti per renovar el pacte constitucional: “No m’imagino Junqueras demanant la renovació del pacte i crec que que ERC anirà a les eleccions amb un projecte independentista”. “Els partits han de posar-se d’acord però no estarem en una majoria per seguir amb el procés”, ha defensat el recentment proclamat candidat a la Generalitat.

El líder socialista ha reivindicat la Declaració de Barcelona aprovada pel PSOE i el PSC com a alternativa a la “falsa disjuntiva entre immobilisme i ruptura”, i ha asseverat que, si les mesures que proposen no s’han aplicat, és perquè els socialistes no governen. Així, ha defensat que, si el PSOE seguís a La Moncloa, el Govern hauria recuperat la inversió en infraestructures a Catalunya que preveu la disposició addicional tercera de l’Estatut que es va deixar de fer sota el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero “per culpa de la crisi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa