El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ICAB defensa Javier Zaragoza apel·lant a la “transversalitat i pluralitat” del col·legi
  • CA

La Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha sortit al pas de les crítiques de diversos col·lectius de juristes, i també de la comissió de defensa dels drets de la persona i el lliure exercici de l’advocacia, per haver convidat el fiscal de sala de Tribunal Suprem Javier Zaragoza a participar en un congrés organitzat per l’ICAB amb la ponència “La rellevància constitucional del ministeri fiscal”. En un comunicat que signa la Junta de Govern presidida per la degana, Maria Eugènia Gay, l’ICAB explica que “el programa i els participants de les conferències del Congrés de l’Advocacia de Barcelona han estat dissenyats i escollits, amb plena autonomia, per les diverses seccions i comissions de l’ICAB, pedra angular de la corporació”.  

La Junta defensa que dues comissions hagin triat Zaragoza com a convidat: “La Junta vol posar de manifest l’aportació de les seccions i les comissions donant valor a la formació, la transversalitat i la pluralitat del nostre col·legi i mereixen tot el nostre respecte i reconeixement”. El comunicat també recorda que el fiscal del Suprem ha estat tractat “de la mateixa manera que 175 ponents restants”.

I també fa un toc d’atenció als col·legiats que s’han queixat: “D’acord amb els articles 86 i 87 dels Estatuts de l’ICAB l’òrgan de direcció de les seccions i les comissions de persones col·legiades han estat elegides democràticament pels membres d’aquestes i les seves propostes, accions i comunicacions s’identifiquen d’aquesta procedència, sense que la Junta censuri, ni veti, les seves decisions”. Finalment, apunta que la Junta de Govern vol manifestar “el seu màxim respecte a la plena autonomia i llibertat d’expressió, tant de les persones que expressen la seva conformitat, com les que expressen seva disconformitat, amb les ponències organitzades”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa