Ibarra diu que la "por" de Torra a anar a la presó demostra que Sánchez no hi té "cap pacte"

Ha demanat el vot massiu per al PSOE en aquestes generals perquè Sánchez no estigui obligat a tirar endavant una investidura amb el suport de partits independentistes

 

 

 

L'expresident de la Junta d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra està convençut que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, no té cap pacte amb l'independentisme. La prova d'això, ha dit, és que el president de la Generalitat, Quim Torra, està quiet, sense cometre cap il·legalitat perquè sap que, si ho fes, aniria a la "presó". Així s'ha pronunciat en un improvisat míting a l'Hotel Mercure Río de Badajoz per fer temps davant el retard en l'arribada de Sánchez, la intervenció del qual s'ha retardat més d'una hora sobre l'horari previst.

 

Rodríguez Ibarra també ha demanat el vot massiu per al PSOE en aquestes generals perquè Sánchez no estigui obligat a tirar endavant una investidura amb el suport de partits independentistes. Ha explicat que el paren pel carrer per preguntar-li si Sánchez està disposat a tornar a ser president amb el suport d'aquestes forces. "Si tu ens votes, no", els contesta Ibarra, que assegura que el PSOE mai permetrà que es trenqui Espanya.

 

L'històric dirigent socialista, que a vegades ha qüestionat les decisions de Pedro Sánchez, ha destacat que en l'actualitat el seu partit sigui de nou un partit "unit" i ha tingut paraules d'elogi cap als candidats en els propers comicis del 28 d'abril i del 26 de maig, als quals veu molt més formats que quan ell començava en política.

 

En aquest punt, l'expresident extremeny ha reafirmat que el PSOE "no ha pactat amb els independentistes", i després ha advertit que "aquest partit mai no permetrà que es trenqui la Constitució espanyola, mai". De fet, ha recordat que Torra "porta un any quiet, no es mou ni endavant ni enrere", perquè "el de Waterloo", en al·lusió a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, "va declarar la independència, però aquest no s'atreveix", perquè "sap que si la declara va a la presó a fer companyia als que estan allí, esperant judici i sentència".

 

 

Ha afegit a més que Torra "no tira enrere", perquè si ho fa "li faran una clatellada els quinquis ideològics de la CUP, als quals els va fer creure que això aniria cap a la independència", ha assenyalat Rodríguez Ibarra. Davant d'aquesta situació, l'exdirigent socialista extremeny ha reiterat que el PSOE "mai no trencarà la Constitució" i ha afegit que "tant de bo que no hàgim de pactar amb ningú" i els espanyols "s'adonin que quan Espanya ha funcionat bé ha estat quan hi ha hagut un partit amb majoria absoluta governant".

 

Comentaris