El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hywel Williams, diputat gal·lès a Londres: “A Westminster hi ha preocupació pel judici a Madrid”
  • CA

 

El diputat a Londres Hyel Williams (Plaid Cymru) assegura que a Westminster hi ha “preocupació” pel judici de l’1-O que ha de començar en els pròxims dies al Tribunal Suprem, a Madrid. Així ho ha explicat en declaracions a l’ACN Williams, que també és president de l’intergrup sobre Catalunya al parlament britànic, després de reunir-se a la cambra britànica amb el conseller d’Exteriors Alfred Bosch. “Aquí tenim una democràcia occidental europea, tenim la impressió que se’ls està jutjant per les seves idees polítiques”, ha expressat sobre els líders independentistes empresonats. A més, Williams també ha admès estar “sorpresos” que el govern de Pedro Sánchez no s’hagi expressat “més clarament a favor de la democràcia i els drets humans”. El diputat gal·lès a Westminster considera que els fets que es jutgen tenen una naturalesa “política” i no “jurídica” i en aquest sentit rebutja les acusacions. 

  

Segons Williams, que va ser a Catalunya durant el referèndum de l’1-O, els “desordres” que va haver-hi els va causar la policia “apareixent” per “intentant impedir un procés democràtic”. “Té clarament a veure amb la política”, ha dit, reclamant que com a “demòcrates” la solució passa per “un debat polític”. “La gent no hauria de ser encausada per les seves idees”, ha lamentat Williams, que ha defensat el diàleg entre governs perquè hi hagi una solució “acceptable” per als ciutadans de Catalunya. 

  

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, s’ha reunit aquest dijous a Londres amb Williams i Andrew Rosindell (del Partit Conservador), president i vicepresident de l’All-Party Parliamentary Group (APPG) on Catalonia. L’intergrup està format per representants de tots els partits i membres de les dues cambres del Parlament britànic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa