Huguet proposa una “associació de consumidors catalans per fer trontollar l’Estat”

L’exconseller esbossa una mesura concreta del que ha de ser la “no violència”

La fórmula Eines de País ha estat un èxit per a l’independentisme. Per això, i malgrat les diferències públiques que ha tingut Josep Huguet amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, l’exconseller la considera un model d’acció a seguir. De la mateixa manera, que s’ha obert la web de Consum Estratègic de la mateixa ANC.En aquesta línia, Huguet, una de les veus més escoltades al think tank d’ERC, la Fundació Josep Irla, demana “fer un pas més enllà” i crear estructures com la que ha guanyat la Cambra de Barcelona per fer “tremolar el règim i l’Estat”. Ua paosta que va apuntar a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada, i que ara concreta,

 

“Cal una associació de consumidors catalans que faci trontollar la casta de l’Estat”, explica Huguet en conversa amb el Món. La tesi d’Huguet s’incardina en un exemple efectiu i eficaç de l’anomenada estratègia de “no violència” que l’independentisme s’esgargamella en repetir. “La idea és aprofitar el capital associatiu de Catalunya per crear un sindicat de consumidors contra el capitalisme extractiu, del BOE i d’amiguets de l’Estat espanyol”, argüeix l’exconseller.

 

 

Si l’independentisme pot mobilitzar dos milions de persones, amb aquest moviment estratègic, en podria bellugar fins a tres milions i unir a la causa a ciutadans encara no prou atrets pel sobiranisme”, comenta. “Hi ha consciència no només en qüestions independentistes, també hi ha més implicació vers el canvi climàtic o l’escàndol de les entitats financeres espanyoles”, detalla.

 

Per l’exconseller, l’associació no hauria de nèixer de cap entitat política com l’ANC sinó més aviat com un moviment ciutadà compromès sense polititzar. “Es podria emmirallar en les associacions del nord d’Europa i copiar les seves pràctiques de denúncia i pressió”, relata Huguet qui va ser el responsable de crear l’Agència Catalana de Consum quan era conseller. “Catalunya pot fer tremolar l’Estat i plantejar estratègies concretes d’acció civil com a consumidors”, destaca. “Hi ha camp per córrer i s’hi pot unir molta gent”, subratlla. “Amb aquesta eina, i amb una tria d’objectius massius i ben pensats, en el pitjor dels casos es podria fer trontollar la casta extractiva, és a dir, el règim; però en el millor dels casos fer trontollar l’Estat”, conclou.

 

 

 

 

Comentaris (23)
ton c. Fa 5 mesos
home l´idea no está gens malament, peró si es del mateix nivell, de l´emprenyada que li va agafar dies enrera amb la Diada, credibilitat, poca.
Més fum Huguet, que ve la justícia Fa 5 mesos
L'exconseller de la Gene Josep Huguet va declarar al gener davant el Jutjat d'Instrucció 22 de Barcelona investigat per presumptes delictes de coacció i delicte contra l'administració de justícia per un retuit que contenia dades personals i la filiació política de la secretària del jutjat barceloní que investiga l'1-O. La resta fum i més fum.
Joan Fa 5 mesos
Alguns dels comentaris, o es deixen influenciar pels perjudicis, o son directament obra dels unionistes. No parlo de l'Huguet, parlo de la millor campanya que s'ha pensat l'ANC. Això del consum estrategic, si que fa mal. Tots els compromesos amb Espanya, estan dels nervis. Fa més que cent diades.
La charlotada del fraudulento proceso ya no sabe que gilipollez inventar. Fa 5 mesos
Por suerte hay mucho borrego apesebrado que empieza a darse cuenta del engaño.
Ha deixat la medicació? Fa 5 mesos
Fa dies que aquest home no fa res de bo. Sisplau, esquerda regionalista, tingueu cura d'ell! Us ho demanem, senyors.
Miquel Fa 5 mesos
El Lenin del Bages és perillós. Ens muntaria un Estat català totalitari. No ho compro. Després del 1989 els comunistes van desaparèixer del mapa. Alguns, més llestos, es van "reciclar" camuflant-se d'ecologistes. Prou propostes d'aquesta gent! Lenin ha mort. Visca la llibertat!
Que la gent es mobilitzi Fa 5 mesos
Que nosaltres els partits ens ho mirarem des de la barrera. Polítics catalans: covards, mentiders, vividors i miserables.
I els polítics qué pensen fer? Fa 5 mesos
La gent pot fer boicots i manifestacions, però si els representants polítics -autoanomenats independentistes- sols estan per cobrar la pagueta, acatar i enviar els Mossos a apallissar manifestants potser el que cal és canviar tots els polítics.
a tots Fa 5 mesos
i perque no renunciais a la nacionalidad española que es lo primero que tendríais que hacer y la otra iros ya de una vez
Jaume Fa 5 mesos
I per que hem de fer cas a un eshpañó imbècil com tu? que no sap ni parlar català, no home no, no cal que ens ajudis, ja tenim nosaltres la suficient intel·ligència o és que no t'ho hem demostrat, jo crec que si, però tu no ho has vist, és clar, no et preocupis els imbècils ja els sol passar això i si ets de Madriz encara més ... til·la i Hemoal.
jaume Fa 5 mesos
repito renuncia a la nacionalidad española asi se te pasan todos los males . el problema lo teneis vosotros
Jaume Fa 5 mesos
Te vendría muy bien para tus complejos y tu victimismo llamase enfermedad nacionalismo que viajes un poco
Josep Fa 5 mesos
Que mal has vivido en Catalunya amogo, te aguantas que catalunya es para los catalanes, y si no te gusta te vas! Y ponte Antena 3
Pepets Fa 5 mesos
Os aconsejo un viaje para curar el victimismo y los complejos nacionalistas
Ferran Fa 5 mesos
Rápiod por favor, que a los mayores se nos acaba el tiempo....
Ricard Fa 5 mesos
españa sin Catalunya no es nada tan solo miseria y franquismo Catalunya sin españa sera prospera y democrática a que jo de borregos españolistas anticatalanes
ok Fa 5 mesos
pues vete a otro pais pero antes renuncia a la nacionalidad española
Per pura comoditat no avancem molt més Fa 5 mesos
La gent segueix comprant a empreses espanyoles, pagant impostos a Espanya etc..així no els fem ni pessigolles. Si ells no han tingut cap escrúpol en fer marxar empreses per provocar misèria a CAT, no veig perquè nosaltres, sense cap remordiment podem no comprar res que vingui d'allà. Comprem productes de proximitat, que no han necessitat combustible pel transport, que donen vida als soferts pagesos de tota la vida. Mirem l'origen de tot allò que comprem, Espanya no exporta tant a l'estrang
no compreu Fa 5 mesos
i depas renuncia al ciudadania española q ens farias un favor
adolf Fa 5 mesos
Estic totalment d'acord, ara be pregunti al vostre company President del Parlament Sr. Torrent i el seu partit ERC si estan d'acord en fer llistes.De mica en mica Catalunya s'adonarà de la necessitat d'auto protegir-nos econòmicament i arribar a la conclusió també que no podem ser mes País d'acollida, un país que aspira a la independència te que concentrar tots els esforços en aquest objectiu i no resoldre els problemes d'altres països que li importem un rave.
carme Fa 5 mesos
Aixo que proposa no es el mateix que les Eines de Pais , de l'ANC?, sr. Huguet, voleu ER per casualitat treure del mapa l'ANC?, que algú o expliqui. perque dit aixi no m'agrada gens,
Josep2 Fa 5 mesos
Hi ha una iniciativa d.ANC, q algun dirigent d.erc ha criticat (atribuint.li coses q la iniciativa no és), pensada en positiu ... consumestratègic.cat Miri.se.la, sr Huguet, igual la seva proposta, o similar, ja l.havia tirat endavant algú altre ...
Això i més. Fa 5 mesos
El que calgui!.
Pol Fa 5 mesos
Aixo està molt be quan ho tinguis en marxa seré el primer en signar. Pero tocant de peus a terra i ja que ets un cap pensant de ERC aconsella al parit que voti no a Sánchez, i deixeu de fer la p.u.t.a i la ramoneta que sembleu sociates.
Cris Fa 5 mesos
En aquest cas, es Noviolència Sense cap espai, guió ... tot seguit
Presoner núm. 40864222 Fa 5 mesos
Sempre m'ha semblat que el consum era una de les poques coses en què tenim camp d'acció legal (segons les lleis de Castella), i per tant caldria posar-hi el màxim d'esforç si realment volem intentar la llibertat. La proposta o propostes de tota manera tampoc queden molt clares, a veure si concreten i fem un assaig, que ja n'estem farts de només rebre -i al damunt que els "nostres" partits ens vulguin fer combregar amb rodes de molí.
Aquesta és una de les línies, i ja estem tardant Fa 5 mesos
El que és inexplicable -i vergonyós- és que des de la Generalitat no s'hagi iniciat: fa 2 dies per catradio es va dir que al bar Parlament gasten oli andalús!!! Cal un banc català ja -i no cal començar de zero, molts bancs de fora de la península estarien disposats a generar una franquícia cm a Banc de Catalunya i a l'infern amb el Sabadell i LaCaixa. I propaganda institucional per aquest, així com per telefonia i energètiques. Enfonsem els mafiosos de l'Ibex35 d'una vegada! (I amb el
oye Fa 5 mesos
i a que esperas a renunciar a la nacionalitat española
Evaristu Fa 5 mesos
I tu nazionalitzat ha on vulguis
image/svg+xml