Homs diu que les propostes l'Estat semblen d'"un programa d'humor"

El portaveu del Govern acusa el govern espanyol de fer "pur populisme" amb les mesures d'estalvi energètic

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha acusat  el govern espanyol de fer "populisme" amb les mesures que planteja per reduir la despesa energètica, com ara rebaixar un 5% el preu del bitllet de Rodalies. "La gent no es mama el dit, ja sap que totes les decisions, i particularment les del sector públic, tenen un cost, i el govern espanyol fa pur populisme amb un nivell d'irresponsabilitat molt notable', ha dit en declaracions a RAC1.

Homs ha afegit que "ja no saps" si els plantejaments de l'Estat són "un programa d'humo"' o bé "propostes serioses". El portaveu català ha carregat contra l'executiu espanyol pels seus plantejaments "desconcertants" i ha reiterat que la Generalitat ha anat coneixent algunes mesures, com ara la de rebaixar la velocitat màxima a 110 km/h, "sobre la marxa", ja que no han fet arribar al Govern cap "pla sencer" sobre estalvi energètic.


A més, Homs ha lamentat el "tarannà" de Madrid de decidir prendre una mesura sense plantejar-se "de qui és la competència". "Simplement el que els passa pel cap ho fan sortir per la boca i es queden més amples que estrets", ha lamentat.

Preguntat sobre si hi pot haver un acord amb l'Estat sobre la rebaixa del preu del bitllet de Rodalies, Homs veu difícil una entesa. "Si les coses estan plantejades així, és evident que no", ha assegurat, després que el govern espanyol asseguri que el cost l'ha d'assumir la Generalitat i el Govern assegura que només les baixarà si ho assumeix l'Estat.

 
 

Comentaris