El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Homs creu que podria guanyar la seva causa a una audiència provincial però no al Suprem
  • CA

El portaveu de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha assegurat que “tindria possibilitat de guanyar el judici” de la causa oberta contra ell per l’organització de la consulta del 9-N a una audiència provincial, però ha dit no tenir-ho tan clar en el cas del Tribunal Suprem.

 

En declaracions a TVE, Homs ha dit que els jutges de primera instància són allà perquè s’ho han guanyat per oposició, i ha afegit: “Tots sabem com es promou l’accès a les altes instàncies de la magistratura”.

 

“Pot escandalitzar a molts, però no ho dic jo, sinó instàncies europees” com el Consell d’Europa, que han alertat que la independència del poder judicial d’Espanya és de les pitjors d’Europa, ha apuntat. Per això, ha dit que estaria encantat de no ser aforat i poder ser jutjat a una audiència provincial, perquè al Suprem no tindrà l’oportunitat de recórrer per ser la instància més alta.

 

Preguntat per la formació del govern espanyol, el líder de CDC al Congrés ha dit que el líder del PP, Mariano Rajoy, tornarà a ser escollit “sens dubte“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa