Homenatge de Mossos als 'piolins' a les comissaries

El lema "Defendí la integridad de España" apareix amb logos del canari, la Guàrdia Civil i el CNP en dependències de la policia catalana

Una imatge dels homenatges a les comissaries
Una imatge dels homenatges a les comissaries | QS

 

 

S'acosta l'aniversari del referèndum del Primer d'Octubre i es fa notar. A un dels llocs on més soprèn aquest recordatori és a les comissaries dels Mossos d'Esquadra, on hi han aparegut "homenatges" als cossos i forces de seguretat de l'Estat que l'1-O van atonyinar als ciutadans de Catalunya que s'estaven als col·legis electorals. Uns homenatges que consisteixen en penjar cartells amb un "Piolín" amb la divisa "Defendí la integridad de España" amb els escuts de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia  amb un "siempre dispuesto" brodat i la data "Cat 1-O". 

 

 

Uns rètols que han indignat a bona part dels efectius del cos que veuen una "politització descarada dels que sempre estan acusant al cos de ser una policia política". Una de les comissaries on més ha molestat aquest rètol ha estat al despatx de la Unitat Regional de la Policia Administrativa, de la Regió Policial Metropolitana Sud. Una unitat que treballa sobretot de cara al públic en tractar joc i espectacles, seguretat privada, compra d'or i joies, control de les deixalleries, i valida registres, llicències i normativa. 

 

Fonts de la mateixa comissaria asseguren que se senten "indignats" davant aquests homenatges i més quan els Mossos es volen diferenciar d'actuacions de "violència gratuïta i ineficaç" com la que Guàrdies Civils i CNP van practicar durant el referèndum. El rètol, en aquesta unitat en concret, ha molestat a molts efectius però no al cap de la unitat, un sots inspector que "va arrencar de males maneres davant el seu equip la fotografia oficial de Carles Puigdemont" al·legant que ja no era el president. 

 

 

Els rètols apareixen just en el moment que diversos sindicats han desenterrat la destral de guerra contra la cúpula d'Interior. De fet, hi ha convocada una manifestació el proper 17 de setembre i una negativa general a fer hores extres. També coincideix amb un moment d'hiperactivitat de la Unió Mossos per la Constitució. 

 

 

Comentaris