Hisenda diu que no entregar la llista de funcionaris "vulnera els acords" i podria ser objecte de sanció administrativa

Oriol Junqueras ha anunciat que no facilitaran noms de funcionaris i que els informes setmanals els signaran els consellers

 

El Ministeri d'Hisenda ha advertit la Generalitat i li recorda que no entregar la llista de funcionaris responsables del control de les finances "vulnera els acords" i que podria ser objecte de sanció administrativa. En l'acord publicat al BOE dissabte, l'Estat exigeix al Govern que faciliti en data 26 de juliol un llistat amb els noms dels òrgans públics i dels seus màxims responsables. L'Estat vol que siguin els membres d'aquest llistat els que, setmanalment, remetin al Ministeri d'Hisenda uns informes signats on es comprovin tots els moviments econòmics de la Generalitat per comprovar que no s'han gastat diners en els preparatius del referèndum (com la compra d'urnes, per exemple). El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha anunciat aquest dimarts que no enviaran aquest llistat i que qualsevol comunicació que s'hagi de fer estarà signada pels mateixos consellers.

Fonts del Ministeri d'Hisenda apunten que la Generalitat està obligada a enviar aquest llistat, tal i com es recull en l'acord pres a la comissió delegada d'assumptes econòmics divendres (i que publica el BOE dissabte). Assenyalen també que, no fer-ho, seria incomplir l'acord i que, per tant, podria ser objecte de sanció administrativa tal i com recull la llei. 

 

 

El Govern, en canvi, no vol facilitar noms de treballadors públics per protegir-los davant de possibles represàlies. En aquest sentit, Junqueras ha dit que enviaran els certificats setmanals que els demana l'Estat però que seran els mateixos consellers del Govern qui signin les comunicacions. 

 

 

El control del pressupost per part de l'Estat comença a partir d'aquest divendres. L'objectiu de la mesura, anunciada durant el passat Consell de Ministres, és evitar que no hi hagi partides destinades a l'organització "d'un referèndum il·legal". 

 

 

El govern espanyol amenaça de deixar Catalunya sense els diners del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) si descobreix que hi ha diners invertits en l'1-O o si no s'envien els informes tal i com es recull a l'acord. Per aquest 2017, Catalunya està previst que rebi 3.600 MEUR d'aquest fons destinat a pagar serveis bàsics. 

 

Comentaris