El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hisenda diu que ha detectat “despeses prohibides” de la Generalitat
  • CA

 

El secretari d’Estat d’Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha explicat que la decisió d’imposar una major supervisió als comptes de la Generalitat es produeix després que en l’últim informe remès per l’interventor general de Catalunya certifiqués que s’havien realitzat pagaments amb càrrec a les partides pressupostàries suspeses pel Tribunal Constitucional (TC), per estar destinades a sufragar les despeses per al referèndum de l’1 d’octubre.

“L’última certificació remesa, dijous passat 13 de juliol, per la intervenció general de la pròpia comunitat autònoma certificava que a finals del mes passat s’havien reconegut obligacions amb càrrec al programa 132, que correspon a l’epígraf organització, gestió i seguiment de processos electorals“, ha especificat en declaracions a COPE recollides per Europa Press.

 

Concretament, el text de la mesura publicat aquest dissabte en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) indica que l’últim informe reconeixia obligacions al programa pressupostari ‘132. Organització, gestió i seguiment de processos electorals’ -anul·lat per la sentència del TC- per valor de 19.370 euros i autoritzacions i disposicions de despesa per import de 25.520 euros (6.150 euros addicionals sobre les dades del mes precedent).

Per això, ha posat l’accent que l’obligació del govern espanyol és “fer complir la sentència del TC”, raó per la qual s’han intensificat els controls pressupostaris sobre la Generalitat perquè “ni un sol euro dels catalans quedi destinat a un procés que és il·legal i inconstitucional”. D’altra banda, s’ha mostrat convençut que durant els últims anys l’Estat ha estat “el principal aliat de Catalunya” a través dels mecanismes extraordinaris de liquiditat i que “la Generalitat sap perfectament que en estar adherida al FLA ha de complir la condicionalitat que es va establir”.

 

Per això, ha posat l’accent que en aquells casos en què els pagaments de despesa “estiguin destinats al que signifiquen els trams que concerneixen al Fons de Liquiditat Autonòmica” com a venciments de deutes i pagaments a proveïdors “no hi haurà cap problema”. “Els pagaments seguiran amb absoluta normalitat”, ha manifestat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa