El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Herrera reclama una comissió parlamentària que estudiï com afrontar la sentència del TC
  • CA

El candidat d’ICV, Joan Herrera, ha demanat un govern amb “sensibilitat social” i una sortida “justa i solidària” de la crisi i ha defensa millorar la transparència del govern. En primer lloc l’ecosocialista s’ha mostrat preocupat per l’eliminació de l’impost de successions i de fet ha demanat que no s’elimini per grans herències fins que Catalunya no surti de la crisi, que tampoc s’elimini la pujada de l’IRPF ni s’implementi la desgravacions per les mutues.

En temes socials, el cap de files d’ICV-EUiA ha defensat un servei públic en l’educació, que ha de combatre segregacions per qüestions d’origen i de classe. I ha demanat sensibilitat social amb la gent hipotecada que no pot pagar els crèdits i, sobre immigració, ha reclamat a Mas “que el seu govern no es deixi endur pel populisme”.

En matèria ecològica Herrera ha demanat a Mas un “país modern”, que entengui que s’està “a les portes d’una crisi energètica”. Ha criticat que la conselleria de medi ambient quedi supeditada a les polítiques territorials i que es pugui veure el medi ambient com un “llast per l’economia”. Pel que fa als 80 km/h el líder d’ICV ha dit que un país modern és el que combat el nombre de morts i la contaminació amb la reducció de la velocitat i li ha demanat”com pensa flexibiltzar el 80km/h.

Per altra banda, l’ecosocialista ha situat com a quarta proposta la “millora de la qualitat democràtica” i li ha demanat un compromís amb l’Oficina Antifrau, que “els criteris professionals marquin els mitjans” de la CCMA i ha reclamat una ponència conjunta de mesures contra la transparència i la corrupció. Herrera també ha defensat les polítiques de seguretat i però ha dit que no entén que vulgui suprimir el codi ètic dels Mossos.

Sobre la reflexió nacional, Herrera ha proposat “mà estesa per avançar nacionalment” i ha dit que la sentència del TC “trenca” i demana una proposta “d’avenç nacional unitària, amb cohesió i que no parteixi el país per la meitat” i per això reclama una comissió parlamentària que estudiï com afrontar la sentència del TC. El líder ecosocialista ha constat que el model de societat és diferent del que té Mas i li ha ofert diàleg per avançar nacionalment després de la sentència del Constitucional.

Mas li demana posar-se a treballar pel concert

El president de CiU ha negat que ho fiïn tot al finançament, com diu Herrera, però ha recalcat que “situen el pacte fiscal en el frontispici del que ha de ser una reclamació en els pròxims quatre anys”. Així, ha indicat que no tanquen cap porta i que l’únic que fan és fixar una prioritat, que és el pacte fiscal. Mas ha recordat que ICV-EUiA ha parlat en diferents ocasions del “concert econòmic solidari” i ha apuntat que el pacte fiscal acaba sent el mateix.

Per això, ha destacat que s’han de posar a treballar en aquest sentit i sumar esforços. Per contra, ha afirmat que si Herrera considera que el pacte fiscal és molt complicat, encara ho és més la reforma de la Constitució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa