El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Herrera denuncia que la polèmica de les successions demostra que el Govern és "bipartit"
  • CA

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, creu que la polèmica per l’impost de successions demostra que el Govern és “bipartit”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’ecosocialista ha fet un balanç negatiu dels primers dies de govern d’Artur Mas afirmant que l’executiu “improvisa molt”, “comunica malament” i no està format pels “millors”. Amb la intenció de criticar el caràcter “inequitatiu” de les seves polítiques, Herrera denuncia que s’imposin retallades en sectors com la sanitat i l’educació i es pretenguin eliminar tributs a persones que reben herències “de 4 i 5 milions d’euros”.

Encara que no s’han complert els cent dies de cordialitat per pronunciar-se sobre el Govern, Herrera ja ha avançat que l’executiu és un “bipartit”, a jutjar per les postures contradictòries entre CDC i UDC sobre l’impost de successions, ja que per als segons s’hauria d’eliminar del tot mentre que els convergents en volen deixar exempts els parentius de segon grau.

Aquesta discordança que han fet visible els últims dies també ha portat Herrera a parlar de “mala comunicació” al Govern i ha descartar rotundament que Mas hagi format el “govern dels millors’, el seu propòsit en campanya electoral. Per al secretari d’ICV, “el més preocupant és el caràcter inequitatiu de les seves polítiques”, ja que retallen serveis bàsics i pretenen suprimir l’impost de successions, afegeix.

Al seu parer, la polèmica per la supressió de l’impost de successions és “el més gros” escenificat per l’executiu fins ara. “Que s’aclareixin i que no despistin tant”, esgrimeix Herrera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa