Herrera demana una consulta sobre el futur de Catalunya que inclogui una opció federal "que algutini tothom"

El candidat d'ICV-EUiA reclama "unitat" als partits catalans per endegar una reforma de la Constitució

El candidat al Parlament d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha explicat avui les propostes sobre el model d'estat de la coalició, que ha basat en "una reforma federalitzant de la Constitució i una consulta sobre el futur de Catalunya que inclogui les alternatives de mantenir l'statu quo, la independència i l'opció federal", que defensa la formació ecosocialista "perquè és un punt de trobada per a la societat catalana".

"A Madrid compten amb l'hipertacticisme de la política catalana perquè no fem front a la retallada de l'Estatut", ha alertat Herrera, que ha demanat 'unitat' als partits catalans per reformar una Constitució que s'ha 'empetitit' després de la sentència del TC.

"Si després de la sentència sobre l'Estatut, juguem al campi qui pugui, farem el ridícul", ha advertit Herrera, que ha criticat "l'autonomisme de curta volada que es queda amb un Estatut retallat, les trampes al solitari del que reclama un finançament que qualsevol majoria parlamentària o el TC pot tombar, o l'independentisme d'avui per demà que dividiria el país", en al·lusió a les propostes de PSC, CiU i Esquerra.

Herrera ha apel·lat a la "unitat dels partits catalans per fer front a aquesta sentència ha empetitit la Constitució espanyola, perquè si l'Estatut no hi cap és que la Constitució no val. Per això proposem el pacte federalista: perquè és un punt en comú de la societat catalana. Fem un full de ruta entre tots que ens permeti superar la sentència".

 
 

Comentaris