Herrera acusa el Govern de no complir la llei de seguretat nuclear

El secretari general d'ICV considera "indecent, immoral i antieconòmic" la supressió de l'impost de successions

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest matí que el Govern no compleix amb la llei de seguretat nuclear, i l'ha instat a revisar els protocols d'actuació. En roda de premsa, ha explicat que el Govern ha tancat en fals un debat nuclear prolongant la vida de les centrals, i li ha demanat que expliqui com garantirà la seguretat de les plantes.

L'ecosocialista ha considerat que no pot ser que, en cas d'accident, sigui l'Estat qui hagi d'assumir el pagament dels danys, i ha demanat que siguin les mateixes empreses explotadores a les quals s'obligui a fer-se'n càrrec. En aquest sentit, ICV-EUiA presentarà sengles iniciatives al Congrés i al Parlament per a la millora de la seguretat de les plantes.

A més, ha afegit que la Generalitat també té la responsabilitat de pressionar el Govern perquè compleixi amb la llei "després de ser el territori més nuclearitzat de tot el territori espanyol".

Considera "indecent, immoral i antieconòmic" la supressió de l'impost de successions

Per altra banda, Herrera creu que l'anunci fet per Duran Lleida de suprimir l'impost de successions abans de les eleccions municipals no compta amb el consens de la federació. "Potser dins del govern de CiU hi ha qui estava pensant de posposar la decisió d'eliminar l'impost de successions perquè era obscè en un moment com l'actual", ha apuntat Herrera, "però pel mig es cola Duran Lleida i anuncia el que és moralment inacceptable".

 
 

Comentaris