El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hereu retalla a la meitat l’avantatge de CiU
  • CA

Jordi Hereu ha sabut treure rèdit de les primàries. Segons uns enquesta del Periódico, l’actual alcalde de Barcelona, hauria reduït a la meitat l’avantatge de CiU a la meitat després de la seva lluita dins el PSC amb Montserrat Tura. Si la diferència, en el mes de febrer, entre el dos candidats era de deu regidors (9 PSC i 18 o 19 CiU) després de l’enfrontament fratricida, la diferència seria de quatre.

L’aproximació és conseqüència d’encerts i errors dels dos. Concretament, en aquest curt període de temps, el líder convergent retrocedeix dos diputats, ara trauria entre 16 i 17 – s’allunya de la majoria de la majoria absoluta (21 regidors) i es complica la política d’aliances- i el PSC puja fins els 11 o 12. Els altres tres partits pràcticament no pateixen canvis: PP (6 0 7 regidors), ICV-EUiA (3 o 4) i Esquerra (3).

Ara bé, segons aquesta enquesta fins el 22 de maig encara moltes coses poden canviar ja que, a diferència de CiU que té una fidelització del vot del 78,9%, el PSC només arriba al 54,1% i amb un 18% dels vots fugats cap els nacionalistes. I com que sembla que cap parit un de cada quatre enquestats (26,3%) aposta per la sociovergència i un 19% dels ciutadans prefereixen el pacte CiU-ERC.obtindria majoria, respecte les aliaces postelectorals: un

Hereu aprova

El candidat convergent, Xavier Trias, també és l’alcaldable més ben valorat pels ciutadans (5,8), però els barcelonins aproven la gestió de l’actual Govern municipal, amb una nota mitjana (5,6). Ara bé, curiosament els votants de la coalició governamental són precisament els més crítics amb el govern, fins i tot , més que els convergents. Només el 51,8% dels votants del PSC diuen que prefereixen Hereu com a alcalde.

Això sí, també hi ha algunes altres dades positives per Hereu. Un 46,3% dels enquestats celebra com els socialistes han resolt el problema del candidat, només un 13,8% renega del sistema del primàries. I un 37,9% aplaudeix la victòria d’Hereu, mentre que un 30% hagués preferit Tura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa