El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hereu guanya les primàries del PSC a Barcelona
  • CA

Tot i que en un principi, fa un parell de mesos, semblava que Montserrat Tura guanyaria aquestes eleccions primàries, Jordi Hereu s’ha imposat a l’exconsellera. Un total de  2484 vots, el 59%, han votat perquè Hereu torni a presentar-se com a candidat del PSC. 

Per contra han estat 1669 vots els que han apostat per Montserrat Tura, el 39,6%, dels 2169 militants i 2045 simptitzants que han votat aquest dissabte a les primàries socialistes de la capital catalana.  La participació ha estat, de mitjana, del 34,81%, tot i que, en el cas dels militants, ha superat el 63%, mentre que en els simpatitzants ha estat del 23,55%.

Hereu s’ha fet amb els districtes de Sant Martí, Sant Andreu, Nou Barris, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, mentre Tura només ha guanyat a Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, precisament on l’alcalde va començar a militar i es va forjar com a polític.

Un total de 12.000 afiliats al PSC de Barcelona, militants o simpatitzants, estaven cridats a les urnes aquest dissabte per votar entre Jordi Hereu i Montserrat Tura com a cap de cartell dels socialistes catalans en els pròxims comicis del 22 de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa