El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hereu demana respecte a les consultes
  • CA

L’alcalde de Barcelona i candidat del PSC a la reelecció, Jordi Hereu, ha ha valorat avui la participació de personalitats polítiques destacades i de membres del Govern de la Generalitat en la consulta sobre la independència que organitza Barcelona Decideix.

Hereu veu “molt de tacticisme” i una excessiva “ambigüitat” en aquestes votacions i assegura que no és responsable participar del referèndum “perquè el càrrec que ocupen és per tots els catalans, no només per una part”. En aquest sentit, ha lloat la decisió de la presidenta del parlament, Núria de Gispert.

Encara que la seva postura era coneguda, Hereu ha reiterat el seu rebuig a participar-hi perquè “no és la meva opció”. Amb tot, ha demanat “més respecte” pels organitzadors del referèndum. Una demanda que sorprén quan aquests precsiament han acusat l’Ajuntament de boicotejar-los.

I és que l’alcalde veu que la participació “clandestina” de gent com el president de la Generalitat, Artur Mas, o de consellers “molta tàctica”. “Normalment es votava en actes públics amb vot secret. Ara la votació és clandestina i el que es fa públic és el sentit del vot”, ha dit Hereu.

En conclusió, segos l’alcalde tot plegat “expressa una ambigüitat i un tacticisme que els organitzadors no es mereixen”. “És molt significatiu del Govern. En aquest país hi ha molta comèdia. Pressupostos per uns, consultes per altres i retallades per tots”, ha conclòs l’alcalde de Barcelona després de fer un balanç dels primers cent dies d’Artur Mas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa