El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Helicòpter i Grup Especial d’Intervenció per detenir Puigdemont
  • CA

Aquest matí, la declaració del Major Josep Lluís Trapero, s’ha acabat amb l’explicació per sobre d’un virtual pla per detenir l’executiu de Carles Puigdemont si es portava a terme la Declaració Unilateral d’Independència. L’informe ha estat aportat a la causa, i el Món, n’ha tingut accés. Un helicòpter, binomis de comissaris per detenir els membres, l’helicòpter i la custòdia per part del Grup Especial d’Intervenció, la unitat d’elit d’intervenció dels Mossos n’eren els elements principals. Tot estava preparat per la prefectura de Trapero, amb els comissaris Ferran López i Joan Carles Molinero, per complir les hipotètiques ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

El pla aportat per a practicar les detencions del Govern

El pla aportat per a practicar les detencions del Govern Quico Sallés

Segons aquest informe, de només dues planes, el 24 d’octubre Trapero va ordenar a López i Molinero el dispositiu amb “l’ordre expressa” que “fos assumit únicament i exclusiva” per ells mateixos com a comissaris superiors. en aquest sentit, reclamava “la màxima discreció per garantir l’efectivitat de l’operatiu”. També ordenava que les detencions fossin practicades per comissaris o intendents, membres de l’escala superior del cos. es van establir “binomis” per aquestes detencions. 

També es va planificar l’ús de l’Hèlix, l‘helicòpter dels Mossos, per poder practicar les detencions al Palau de la Generalitat o al Parlament Així com el trasllat al Complex Egara dels Mossos a Sabadell. També s’indica l’habilitació de despatxos especials al mateix quarter general dels Mossos d’on es “van treure les manetes per obrir les finestres”. Els trasllats serien a càrrec del Grup Especial d’Intervenció, la unitat d’elit dels Mossos d’Esquadra que formen una quarentena d’efectius.

En el plànol dirigent, el pla contemplava que el responsable de la Comissaria General d’Investigació Criminal, el comissari Rafael Comes, “gestionés” l’operatiu amb “reserva” així com l’inspector Jordi Garcia, cap de l’Oficina de Relació amb la Justícia es desplacés al TSJC per tal de coordinar la informació i l’operatiu amb el jutjat encarregat d’una detenció d’aforats.

Abans la prefectura es va posar en contacte amb el president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, i el Fiscal en Cap a Catalunya, Romero de Tejada, posant el cos a la seva disposició per les decisions que pertoquessin.

pag1detencio

Primera plana del dossier del informe de detenció

pagi1detencio

Segona plana de la detenció per detenir Puigdemont Quico Sallés

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa