El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gure Esku Dago manifesta el seu “total suport” al referèndum anunciat per Puigdemont
  • CA

 

Gure Esku Dago (GED) -el moviment basc més semblant a l’ANC- ha manifestat aquest matí el seu “total suport” al referèndum anunciat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En un comunicat, l’entitat basca considera que el referèndum és “una eina democràtica per canalitzar i fer realitat la voluntat de decidir que concerneix a una comunitat política”, i ressalten que, en el cas català, “ha arribat després de la negativa de les institucions espanyoles a negociar un referèndum acordat”. És en aquest context que Gure Esku Dago manifesta “el seu total suport al referèndum anunciat”.

L’entitat argumenta que “respon al desig de la majoria de la ciutadania catalana; perquè significa aprofundir en la democràcia, perquè el referèndum és democràcia; perquè el referèndum, en democràcia, és una eina eficaç per canalitzar conflictes de naturalesa política; perquè decidir ens fa més lliures; i, també, perquè serveix per obrir les portes de majors cotes de sobirania”.

 

Gure Esku Dago creu alhora que “l’esforç de la ciutadania catalana mereix en aquest moment el suport i la calor de la ciutadania basca”, i fa referència a la gran manifestació que tindrà lloc demà 10 de juny a Bilbao: “El mosaic gegant que demà dissabte formarem entre les basques i bascos, és una oportunitat immillorable per expressar aquest suport i aquesta calor, ja que el signe d’interrogació que dibuixarem als carrers de Bilbao pretén simbolitzar la voluntat de decidir el futur, i es tracta d’un símbol que pot ser vàlid tant a Euskal Herria com a Catalunya o en qualsevol part del món”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa