Guerra emula el PP i veu "innecessari" l'ús del català al Senat

El polític socialista ha admès que l'ús de les llengües cooficials al Senat és avalat pel fet que es tracta de la cambra de representació territorial.

Al debat sobre l'ús al Senat de les llengües cooficials s'hi ha sumat aquest dimecres el president de la Comissió Constitucional del Congrés, Alfonso Guerra, que s'ha sumat a les tesis promogudes pel Partit Popular, que fins ara s'hi oposava en solitari.

Guerra ha assegurat que veu "innecessari" l'ús de les llengües diferents a l'espanyol en els plens del Senat ja que tots els parlamentaris s'entenen en castellà. "Això és evident i qualsevol persona assenyada ho sap", ha defensat. Malgrat això, el polític socialista ha admès que l'ús de les llengües cooficials al Senat és avalat pel fet que es tracta de la cambra de representació territorial.

"Jo crec que necessari no ho és però és veritat que és la cambra de representació territorial –ha postil·lat–. És innecessari perquè tot el món entén el castellà". Per aquesta raó, reconeix que "es pot plantejar la conveniència o la inconveniència" d'aquesta qüestió, però "en termes asserenats, sense fer una campanya contra les comunitats"

 
 

Comentaris