El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guàrdies Civils enviats a Catalunya es queixen de les “deplorables condicions de vida”
  • CA

Queixa dura i contundent dels membres dels poderosos Grups de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil, la seva BRIMO, sobre les seves condicions de vida a Catalunya. Segons ha denunciat l’Associació Unificada dels Guàrdies Civils a través d’un comunicat, les dotzenes “d’agents d’elit” comissionats a Catalunya viuen en “deplorables condicions” en un quartel militar al centre de Barcelona. (El Castell de Bruc).

 

“Amb temperatures per sobre dels 30 graus i una elevada humitat, les instal·lacions no només no tenen aire condicionat, sinó que tampoc poden endollar-hi ventiladors per la precària instal·lació elèctrica”, assegura el semisindical. De fet, ho defineix com una “historieta de Mortadel·lo i Filemó”. “Han de compartir el bany amb tres agents per habitació, amb la pèrdua d’intimitat que això suposa”, retreu AUGC.  L’Associació també denuncia que no tenen aigua calenta perquè la caldera està espatllada i no hi ha pressupost per arreglar-la, a més d’absència de bugaderia.

 

L’AUGC ironitza amb “l’excel·lència” del seu allotjament atesa la “minsa dieta que perceben aquests treballadors (donada la durada de la seva comissió, de 35 dies), que únicament és de seixanta euros diaris per la seva manutenció, una quantitat que, tractant-se a més de una ciutat com Barcelona, ??resulta clarament insuficient”.  “Parlem d’una situació que es repeteix des que va començar la crisi secessionista 2017”, insisteixen i recorden que porten dos anys així. “Resulta incomprensible que una institució com la Guàrdia Civil no compti ni amb el pressupost ni la planificació necessaris per garantir unes condicions de vida dignes als seus treballadors”, conclouen.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa