El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil investiga una diputada d’ERC al Congrés per la seva relació amb el Tsunami
  • CA

Els serveis d’informació de la Guàrdia Civil van identificar i analitzar el perfil de Marta Rosique per la seva vinculació amb el Tsunami Democràtic. De fet, n’és la sospitosa “número 70” al sumari que investiga 196 persones pel tall de la Jonquera el novembre de l’any 2019 com a protesta per la sentència del Procés.

Rosique, que té 24 anys i va ser membre de la mesa d’edat en la constitució del Congrés en les dues darreres legislatures espanyoles, admet que agents de l’institut armat la “van identificar” durant la protesta. Una identificació que ha servit que obrir-li una investigació incorporada a l’atestat 2019-100476-00378, de la Unitat de la Policia Judicial que instrueix el sumari del tall de la Jonquera i de Salt, que dirigeixen el jutjat número 4 de Figueres i el jutjat número 3 de Girona.

La diputada, tot i ser aforada, ja ha estat objecte d’investigació. La Guàrdia Civil ha analitzat les seves xarxes socials per esbrinar i ‘diagramar’ les seves relacions amb possibles organitzadors del tall de les mobilitzacions o altres participants de la protesta. A més, en la fitxa de la ‘sospitosa’ hi inclouen la descripció de tot el material que portava, com ara “flassades, motxilles o bosses amb aliments”. També destaca que conduïa un vehicle que haura servit per formar part de la protesta. També fan constar que no té antecendents penals.

De moment, Rosique assegura a El Món que no ha estat citada a declarar. De fet, la seva condició de diputada pot aturar la seva investigació judicial perquè la causa hauria de ser instruïda pel Tribunal Suprem, prèvia autorització del Congrés de Diputats a través del suplicatori.

Part de la fitxa de la diputada Rosique en el sumari del Tsunami que ha elaborat la Guàrdia Civil

Part de la fitxa de la diputada Rosique en el sumari del Tsunami que ha elaborat la Guàrdia Civil Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa