El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil investiga la CUP, Arran i la Forja per la seva relació amb el Tsunami
  • CA

La CUP, i les seves organitzacions juvenils, Arran i La Forja, a més del CDR Catalunya, són les entitats polítiques que la Guàrdia Civil investiga pels talls de la Jonquera i de Salt del novembre de 2019 convcoats per Tsunami Democràtic. Un atestat de de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de l’institut armat a Girona, lliurat al Jutjat número 4 de Figueres que instrueix els fets, conclou que aquestes organitzacions, a més de Tsunami, “són responsables de convocar la ciutadania i promoure els talls i el caos circulatori”. De fet, els investigadors hi albiren una relació entre la plataforma Tsunami i aquestes formacions polítiques. Una investigació que aquesta setmana ha encetat les declaracions judicials dels 197 investigats. 

 

 

L’atestat, al que ha tingut accés El Món, és l’Annex III de l’informe 2019-1000476-00378, està signat per l’agent TIP U-76674-C, i fa un detalladíssim anàl·lisi de les xarxes socials. En concret, de “perfils a les xarxes socials que poguèssin pertànyer a col·lectius independentistes”.  L’analista recull en 42 pàgines diversos tuits difosos a través dels comptes de Twitter d’aquestes organitzacions així com un recull de fotografies i cartells de caràcter polític.

 

La Guàrdia Civil destaca no només els missatges de suport sinó també les “rutes alternatives” que oferien aquestes organitzacions per arribar als talls, la “contractació d’un autobús” i la r”ecomanació de no portar material sensible” o bé la difusió de consells per evitar els efectes del gas pebre que feia anar la Gendarmerie. També incorporen a l’informe els missatges i comunicats de crida a la participació, de com resistir o el material que calia per passar la nit. Elements que, per a la Guàrdia Civil, són de convicció per investigar organitzacions polítiques amb representació institucional.

 

Un material que porta a la Guàrdia Civil a advertir a la jutge instructora que si bé el tall de la Jonquera i Salt havia estat promogut per Tsunami Democràtic, va ser “secundada i recolzada pels partits i plataformes independentistes CUP, Arran, La Forja i CDR”. En aquest marc, la conclusió final és que “aquestes organitzacions són responsables de convocar a la ciutadania i promoure els talls de carretera a l’autopista AP7 a l’alçada de la localitat de la Jonquera, al Pertús i a Salt”.

Part de l’atestat on es constata com la Guàrdia Civil investiga els partits de l’esquerra independentista pels talls del Tsunami Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa