La Guàrdia Civil fa controls antiterroristes preguntant als conductors si són independentistes

Segons informa "Regió7", els entorns de Berga van ser objecte de vigilància del cos paramilitar espanyol aquest divendres a la tarda

La Guàrdia Civil va portat dur a terme "controls antiterroristes" als voltants de la ciutat de Berga durant aquest divendres a la tarda i al vespre, segons informa el diari "Regió7". En aquests operatius policials, que comptaven amb un gran desplegament, els agents del cos paramilitar espanyol van preguntar sobre la simbologia independentista d'alguns dels vehicles i la indumentària de les persones que aturaven. Alguns conductors van veure com els seus cotxes eren escorcollats a fons i van passar fins a tres quarts d'hora aturats. En altres casos, però, només se'ls demanava la documentació abans de deixar-los continuar.

Un testimoni recollit pel diari afirma que els agents de la Guàrdia Civil, que duien armes llargues i tenien dificultats per entendre el català, li van explicar que estaven fent un "control antiterrorista", en línia amb l'augment de la visibilitat de l'institut armat a diverses comarques de la Catalunya central durant les darreres setmanes. "Regió7" afirma també que fonts del cos de seguretat espanyol asseguren que les unitats de reforç que han arribat de diversos punts de l'Estat no s'han desplegat en punts concrets sinó que, havent-se desplaçat per tot el país, estan preparats per a "casos excepcionals".

 
 

Comentaris (8)
Carlesbg Fa 1 mes
Quina paranoia! Pròpia de règims feixistes.
X2 Fa 1 mes
Fora ocupants, fora gentussa
Marcos Fa 1 mes
Que se puede decir de esa persecución ideológica, lo que no creo es que sea legal preguntar a las personas en un control sobre su ideología polític, creo que es libertad ideológica que se llama, el Tribunal Constitucional ya debe estar atrás de esos guardias civiles y la fiscalía investigando esa actuación, que no deja de sorprender, y que sucede si no se quiere responder? te llevan a la audiencia nacional por terrorismo? o por desobediencia, total, siempre hay un juez dispuesto a recort
2019 Fa 1 mes
ah ¡¡¡¡ ya lo entiendo son las unicas palabras en catalan que saben decir
Miguel Fa 1 mes
Menuda mentira. Eso no lo creéis ni en el periódico. Lo malo es que lo publicáis y mucha gente de mente estrecha se lo cree.
Leugim Fa 1 mes
Podràs comprovar tu mateix que es veritat . Saps com , espanyolet ? Doncs perquè no tele5, la sexta, tv1 , etc ..... en parlaran .
JAc Fa 1 mes
Tu estabas, yo si!!! Infiltrado, o eres uno de ellos.
Laie Fa 1 mes
Intimidando y excediéndose, como siempre.
Ep! Fa 1 mes
Vaja pregunteta. I a tú que t'importa!
Núria J. Fa 1 mes
Aquests paramilitars no es troban agust a Catalunya i no saben ni perque estan aqui ha de tornar a les casenes a Ña i el govern espanyol ha de començin a edificar "cases,-casernes per acollir els que vagin abandonant CAT.