La Guàrdia Civil fa controls antiterroristes preguntant als conductors si són independentistes

Segons informa "Regió7", els entorns de Berga van ser objecte de vigilància del cos paramilitar espanyol aquest divendres a la tarda

La Guàrdia Civil va portat dur a terme "controls antiterroristes" als voltants de la ciutat de Berga durant aquest divendres a la tarda i al vespre, segons informa el diari "Regió7". En aquests operatius policials, que comptaven amb un gran desplegament, els agents del cos paramilitar espanyol van preguntar sobre la simbologia independentista d'alguns dels vehicles i la indumentària de les persones que aturaven. Alguns conductors van veure com els seus cotxes eren escorcollats a fons i van passar fins a tres quarts d'hora aturats. En altres casos, però, només se'ls demanava la documentació abans de deixar-los continuar.

Un testimoni recollit pel diari afirma que els agents de la Guàrdia Civil, que duien armes llargues i tenien dificultats per entendre el català, li van explicar que estaven fent un "control antiterrorista", en línia amb l'augment de la visibilitat de l'institut armat a diverses comarques de la Catalunya central durant les darreres setmanes. "Regió7" afirma també que fonts del cos de seguretat espanyol asseguren que les unitats de reforç que han arribat de diversos punts de l'Estat no s'han desplegat en punts concrets sinó que, havent-se desplaçat per tot el país, estan preparats per a "casos excepcionals".

 
 

Comentaris