Guanyem Girona denuncia l'exclusió d'una candidata sense nacionalitat espanyola

Adama Boiro fa més de vint anys que viu a la ciutat i al 2018 la Generalitat li va concedir la Medalla al treball President Macià

 

La candidatura municipalista Guanyem Girona ha denunciat públicament que la Junta Electoral de Zona (JEZ) ha exclòs de la llista la fins ara número 6, Adama Boiro, perquè no té la nacionalitat espanyola. Boiro, que té 39 anys i és veïna de Santa Eugènia, en fa més de vint que viu a la ciutat. Nascuda al Senegal, al 2018 la Generalitat li va concedir la Medalla al treball President Macià per la seva tasca de mediació intercomunitària. Guanyem Girona ha criticat que "la legislació d'estrangeria limita els drets de ciutadania" i s'ha vist obligada a fer canvis a l'ordre de la candidatura arran de la decisió de la JEZ. Ara, tots els qui anaven darrere d'Adama Boiro han corregut un lloc cap amunt.

 

Arran de la decisió de la JEZ d'excloure l'activista i mediadora, Guanyem Girona ha denunciat el fet que gairebé 16.000 persones, "una part significativa de la població gironina", estiguin excloses del procés electoral i no puguin votar el proper 26-M. La candidatura critica l'actual legislació d'estrangeria i se suma a la campanya 'Vot x tothom', que impulsen la plataforma Girona Acull, l'Espai Antiracista i la Coordinadora d'ONG Solidàries. 

 

Guanyem Girona també ha aprofitat per avançar que un dels eixos del seu programa se centrarà en garantir els drets i l'acollida dels nouvinguts. Entre d'altres, dotant programes municipals específics, creant una oficina d'atenció i acollida als immigrants o reclamant que s'impulsin mesures jurídiques per aturar els discursos i les ideologies discriminatòries. Al seu programa, la candidatura municipalista també es compromet a implicar l'Ajuntament en la lluita pel "reconeixement legal dels drets polítics de tots els veïns i veïnes de Girona".

 

 

Arran de la decisió de la JEZ, Guanyem Girona ha fet córrer llocs a la llista. Això ha suposat que, ara, la cap de colla dels Marrecs de Salt, Iruna Rigau, passi a formar part de l'equip inicial de catorze persones que la candidatura ha batejat com "el de la majoria" (en referència als regidors que calen per assolir-la al consistori gironí). Rigau, que té 28 anys, és professora de secundària.

 

Comentaris