Guanyem Badalona i ERC han de triar entre el PSC i el PP d'Albiol

L'alternativa a Albiol alcalde és un pacte tripartit per fer alcalde el socialista Pastor

El nom del futur alcalde de Badalona està en mans de les assemblees de Guanyem Badalona i ERC, que es reuniran dijous per decidir el posicionament dels set regidors electes durant el ple d’investidura. Fonts de la coalició consultades per l’ACN asseguren que tots els escenaris estan oberts, també el de renunciar a la candidatura de Dolors Sabater i fer alcalde el socialista Àlex Pastor amb l’objectiu que no sigui investit en segona volta Xavier Garcia Albiol (PP) com a cap de llista amb més suports el 26-M. La coalició sospesa l’escenari davant l’enroc de les negociacions amb el PSC. De fet, si no hi ha cap contacte de darrera hora, les assemblees de Guanyem i ERC se celebraran sense que les cúpules dels partits puguin presentar a les seves bases cap acord i, per tant, si decideixen votar Pastor seria, a priori, sense contrapartides.

Fonts del PSC asseguren que no tenen cap confirmació d’aquest possible vot favorable a Pastor per part de la coalició que encapçala Sabater i declinen fer valoracions fins que això sigui una realitat. El que sí reiteren els socialistes és que el seu posicionament és el mateix que a l’inici de la campanya: no votaran ni Albiol ni Sabater al ple d’investidura ni preveuen arribar a acords de govern amb cap de les formacions que representen.

Si Àlex Pastor acaba rebent els vots de la coalició de Guanyem i ERC per a la investidura, l’escenari més probable és la d’un govern en minoria en el que, com a molt, hi pugui acabar entrant Badalona En Comú Podem. Des dels comuns també neguen l’existència de cap acord, però admeten que si hi ha consens de les dues grans formacions d’esquerres per donar suport a un dels seus candidats, s’hi afegiran per evitar la investidura d’Albiol.

 
 

Comentaris