El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guanya Andalusia, perd Catalunya
  • CA

 

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha perdut finalment la batalla del Comitè Federal del PSOE, on la seva proposta de calendari per a la celebració de primàries i un Congrés Extraordinari ha estat rebutjada per 133 vots en contra i 107 a favor. El fins ara secretari general del PSOE s’ha vit forçat a dimitir.

 

Ell mateix va apuntar que una derrota sobre la seva proposta de calendari implicaria una abstenció a la investidura de Mariano Rajoy que ell no estava disposat a fer realitat. El partit s’aboca d’aquesta manera a la creació d’una gestora que pilotarà la formació els pròxims mesos i, previsiblement, farà possible la investidura de Mariano Rajoy.

D’aquesta manera, s’imposa el sector dels crítics encapçalat per la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz; mentre que perden altres sectors que era afins a Pedro Sánchez, com el PSC, el PSE-EE o el PSM, entre d’altres.

Una gestora provisional fins dissabte vinent

 

El Comitè Federal del PSOE està negociant la creació d’una comissió gestora que es faci càrrec del partit després de la dimissió de Pedro Sánchez.

 

Tot i això, es tractaria d’una gestora provisional fins dissabte vinent, quan un nou Comitè Federal acordaria la gestora que portarà al partit fins a la celebració del Congrés extraordinari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa