El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Granados: “Només el PSC pot ser l’antídot contra l’independentisme hiperventilat”
  • CA

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha assegurat aquest dilluns que “només” els socialistes catalans “són l’antídot” contra “l’independentisme hiperverventilat”, terme que ha emprat per definir els més de 150.000 assistents a l’acte del Consell per la República (CxR) dissabte passat a Perpinyà, amb les intervencions dels exiliats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Granados ha opinat que “que Puigdemont faci un míting per a seguidors hiperventilats amb un govern d’Espanya que finalment està disposat al diàleg” és “una imatge eloqüent en el punt en què es troba el món independentista”. La viceprimera secretària dels socialistes veu l’acte del CxR com “una irresponsabilitat pròpia de qui va fracturar Catalunya i encara és hora que faci una mínima autocrítica”. La dirigent socialista ha acusat Puigdemont de voler fer “que el diàleg fracassi” i això, ha subratllat, “és sinònim de voler que Catalunya fracassi”.

Dispara contra ERC

Granados també ha repartit contra ERC a qui ha criticat per “continuar fent de crossa de l’independentisme hiperventilat”, a qui li segueix “rient les gràcies”, mentre continua “enganxada a les mentides del procés”. Granados ha acusat als republicans al mateix temps de no haver fet “autocrítica” i d’haver decidit “continuar acompanyat la dreta de tota la vida”.

Després de les crítiques a Puigdemont, Granados ha volgut demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que faciliti el diàleg entre les forces polítiques dins de Catalunya i li ha recordat que “és la única via possible” per a la resolució del conflicte.

En la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiva del partit, Granados s’ha referit finalment a les enquestes que situen el PSC en segona posició després d’ERC. La dirigent socialista ha desmentit qualsevol esperança d’un tripartit i ha dit que ni el PSC formarà part del projecte polític d’ERC ni ERC d’un del PSC. “La tendència diu que hi ha una majoria de catalans que volen passar pàgina a una dècada perduda i nosaltres treballem per ser la primera formació política”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa