Gràcia inicia la festa major amb un pregó que reivindica la llibertat dels presos polítics

S'han escoltat càntics demanant 'Llibertat presos polítics'

 

El barri de Gràcia ha donat el tret de sortida a la seva festa major aquest dimarts amb la lectura del pregó, que ha reivindicat la dona i ha recordat els presos polítics, sobretot les dones, i els seus familiars. L'ha protagonitzat la cap d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Elena Carreras, que ha enviat "una abraçada molt forta a les preses polítiques", l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa, i també a l'entorn del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i de l'exlíder de l'ANC, Jordi Sànchez, que viuen per la zona.

 

"Vull que ens conjurem per agafar forces i aconseguir que l'any que ve, per la festa major, siguin aquí en aquesta balconada", ha reclamat Carreras, provocant que a la plaça Vila de Gràcia s'originessin càntics demanant 'Llibertat presos polítics'.

 

El pregó de les 201enes Festes de Gràcia ha començat amb alguns problemes de so, la qual cosa ha provocat que durant uns minuts des del públic es dirigissin crits a la pregonera indicant-li que no se la sentia fins que s'ha solucionat la incidència.

 

Carreras ha recordat en el seu discurs la seva vida a Gràcia i com el seu pas per diferents entitats del barri van marcar la seva vida, com quan va ocupar la Vocalia de la Dona a l'Associació de Veïns de Gràcia: "Va impactar tant en la meva vida que no vaig dubtar en escollir l'especialitat d'Obstetrícia i Medicina de la Dona".

 
 

Comentaris