El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern tanca totalment Lleida i set municipis més del Segrià per contenir el COVID-19
  • CA

El Procicat ha decretat, aquest diumenge a la tarda, la prohibició d’entrar i sortir de la ciutat de Lleida i de mitja dotzena de municipis més de la comarca del Segrià per tal de contenir la propagació del COVID-19 a la zona. Aquesta mesura, que entrarà en vigor a partir de les dotze d’aquesta nit, durarà fins a nova ordre i tindrà com a úniques excepcions els treballadors essencials. Així ho ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa anunciada poques hores abans per fer públiques les mesures que s’ha decidit prendre per mirar d’aturar el brot de COVID-19. 

En concret, els municipis afectats seran, a més de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, La Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les Entitats Municipals Descentralitzades de Sucs i Raïmat. El conseller Buch ha explicat que la població haurà de quedar reclosa als seus domicilis i que tots els moviments per la via pública quedaran restringits al desplaçament al lloc de treball si és inevitable, anar a centres sanitaris, tenir cura de persones dependents, fer gestions bancàries, adquirir aliments a establiments minoristes, atendre horts d’autoconsum o per causes de necessitat i força major.

La consellera Vergés durant la compareixença

La consellera Vergés durant la compareixença

A més, queden prohibides les trobades de més de 10 persones i també el consum de begudes en establiments on hi hagi un número superior de persones. Tampoc no es podran oferir serveis que impliquin contacte personal proper fora dels essencials i, sempre que sigui possible, a través del telèfon o internet i fent el lliurament a la porta o al vehicle. També es recomana evitar el transport públic i es decreta el tancament de locals i equipaments culturals tant públics com privats, així com les instal·lacions esportives, els parcs infantils, sales de festes… Finalment, també se suspenen les activitats d’hoteleria i restauració, amb l’excepció dels serveis que es puguin fer per entrega a domicili. En el cas dels casals d’estiu i les cases de colònies, però, continuaran amb la seva activitat seguint les normes dictades pel Procicat.

A data d’avui, la comarca del Segrià ja acumula gairebé 3.200 casos confirmats des de l’inici de la pandèmia, dels quals més de cent es troben hospitalitzats en aquests moments. Durant les darreres vint-i-quatre hores, a més, s’han identificat 190 casos més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa