El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern ret homenatge als 12.606 morts d’una pandèmia en curs
  • CA

12.606 morts i més de 70.000 persones diagnosticades a través de proves PCR és el balanç provisional de víctimes de la Covid-19 a Catalunya. En honor a totes aquestes persones el Govern ha celebrat aquest dijous a la nit un acte d’homenatge i reconeixement, dissenyat per agrair també la tasca del sector sanitari i tots els treballadors dels serveis essencials. L’acte, que ha encapçalat el president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha celebrat just una setmana de tensió per l’evolució de l’epidèmia a Catalunya a causa dels brots preocupants al Segrià, el confinament perimetral i l’adopció d’una mesura controvertida com ha estat l’ús obligatori de la mascareta malgrat que hi hagi distància de seguretat.

L’acte, De la foscor a la llum, ha arrencat amb una breu intervenció de Torra en la qual el president ha expressat, en nom del Govern, el “condol i testimoniatge” per totes les persones “víctimes de la Covid-19 i també per tots els que no vam poder acompanyar com hauríem desitjat”. “És per a tots ells aquest homenatge”, ha dit el president, que ha fet el parlament amb la mascareta posada.

A baix l’escoltaven, asseguts i mantenint la distància de seguretat els membres del seu Govern; la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera; el ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa; el president del Parlament, Roger Torrent; altres diputats, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Qui no hi ha assistit ha estat la CUP, que ha anunciat la seva incompareixença en considerar que l’esdeveniment era més aviat un “auto-homenatge” de la classe política, incapaç de fer autocrítica pels dèficits que s’han posat sobre la taula en una pandèmia que lluny d’haver-se acabat segueix el seu curs amb nous brots i a l’espera d’una segona onada.

Membres del Govern (Govern)

Membres del Govern (Govern)

Suport a sanitaris i serveis essencials

Conscient de l’ambient caldejat entre el membres del sector sanitari, que amb la pandèmia han viscut situacions d’extrema precarietat per la manca de recursos, Torra ha volgut remarcar que l’acte “és també un reconeixement” a aquest col·lectiu, del qual n’ha destacat “la seva abnegació i coratge per cuidar-nos a tots posant en risc la seva salut”. El president ha volgut enviar un missatge d’esperança malgrat la tragèdia: “Que els dolor i les llàgrimes ens enforteixin i menin amb esperança a un futur millor”. Torra ha manifestat que “el món que havia de venir ja és aquí” i ha emplaçat a “forjar-lo plegats amb compromís, solidaritat i fraternitat”.

Jordi Savall (Govern)

Jordi Savall (Govern)

L’acte ha consistit en un conjunt d’actuacions musicals, que ha iniciat el músic Jordi Savall, i la projecció de diversos vídeos amb testimonis sobre la malaltia, la pèrdua de familiars, el treball dels sanitaris o l’experiècnia de la pandèmia per part dels més petits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa