El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es resisteix a seure a una taula del diàleg sense un “mediador”
  • CA

El Govern defensa la figura del “mediador” i es resisteix a seure a una taula del diàleg amb el govern espanyol on no hi sigui. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha manifestat aquest dimarts, en la roda de premsa posterior al consell executiu, que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet “seu” el “mandat” del Parlament de Catalunya que va votar una moció defensant aquesta figura amb els vots a favor dels partits independentistes.

Des del Palau de la Generalitat no hi ha pressa i ara es deixa córrer el rellotge malgrat que altres actors creguin que aferrar-se a la figura del mediador és un impediment innecessari pel diàleg. Budó ha recordat que “la proposta que se celebri [la mesa] al febrer li va traslladar [Pedro] Sánchez al president [Torra], però el president no es va comprometre a que fos així”.

La consellera ha reiterat que la proposta de fer-ho al febrer “és de Sánchez” i “estem treballant perquè aquesta negociació es pugui dur a terme amb totes les garanties, en cap cas es va manifestar que se celebrés al mes de febrer”.

En aquests moments els dos governs treballen amb la formació dels equips tècnics per decidir com s’ha de conformar la mesa de negociació. Budó no ha deixat de defensar la figura del mediador lligant-ho amb les “màximes garanties” d’una taula que ha de servir per resoldre el conflicte polític.

El Govern no es vol deixar aclaparar per les presses perquè, segons ha dit Budó, “no busquem una trobada per una trobada, sinó per un objectiu polític”. “Uns dies amunt o avall no ens condicionen, el que volem és que s’hi vagi amb el màxim consens possible i suport de la part independentista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa