El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern rebutja cedir competències a l’Estat pel coronavrius
  • CA

El Govern s’oposa a cedir competències a l’Estat per la crisi del coronavirus, segons ha informat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó: “No permetrem que es vulnerin les nostres competències i més veient que el govern espnayol està respoent tard i malament”.

Budó ha manifestat que el Govern és partidari de la “cooperació i no de la imposició de mesures”. La consellera ha respost així a les informacions que apunten que el govern espanyol vol recentralitzar competències per fer front al coronavirus. “Considerem que el que cal és treballar plegats”, ha subratllat.

El Govern ha expressat la seva “sorpresa” per la informació filtrada, “més tenint en compte que cada minut que passa és un minut d’or perdut en la lluita contra el coronavirus”, ha manifestat Budó. L’Executiu tem una “invasió de competències” i així ho expressarà demà a la conferència de presidents.

Des de l’Executiu s’envia d’aquesta manera un senyal de “malestar” a Pedro Sánchez i un recordatori: “El Govern ha demostrat en totes les crisis i en aquesta també que els cossos de seguretat, d’emergències i sanitat actuen amb total professionalitat”.

En la mateixa roda de premsa el conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha ofert xifres que mostrarien que els ciutadans de Barcelona estan fent cas a la recomanació de no moure’s. La mobilitat a la capital catalana s’ha reduït un 50% avui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa