El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es prepara per recórrer al TC el “155 digital”
  • CA

Primer pas per intentar aturar la contraofensiva estatal a la ciberseguretat de l’administració catalana. El Govern ha acordat aquest matí sol·licitar al Consell de Garanties Estatutàries el dictamen previ preceptiu a la interposició d’un possible recurs d’inconstitucionalitat contra el reial decret llei en matèria d’administració digital, contractació del sector públic i telecomunicacions de l’Estat. El decret, que el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, va titllar de “155 digital”.

Aquest pas, és el següent després que l’executiu hagi rebut l’informe del Gabinet Jurídic de la Generalitat. Segons el dictament del Consell, el Govern decidirà si recórrer al Tribunal Constitucional. Precisament, demà la diputació permanent del Congrés de Diputats, convalidarà aquest decret. De fet, Puigneró va anunciar a principis de mes una “ofensiva en tots els àmbits jurídics i polítics per defensar les competències del Govern de Catalunya en l’àmbit digital”.

Puigneró entenia que el decret concretava la  vulneració de competències pròpies i, sota el pretext de la seguretat nacional i l’ordre públic i sense ordre judicial. Al capdavall, el Govern considerava que aquest decret obria la porta al control de les comunicacions per part del Govern de l’Estat i suposava un fre a la innovació digital i al progrés de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa