El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es prepara per a un rebrot: “L’emergència no s’ha acabat”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat que la pandèmia del coronavirus, que a Catalunya ha causat 12.000 molrts, encara no s’ha acabat, i anuncia que el Govern es prepara per a un possible rebrot: “L’emergència no s’ha acabat, no finalitzarà fins que hi hagi una vacuna”. En la seva intervenció en el ple monogràfic sobre el coronavirus al Parlament, Torra ha dit que a l’executiu “no li tremolarà la mà” a l’hora de prendre decisions per afrontar un rebrot o una segona onada de contagis, i per això ha elaborat plans de contingència en tots els departaments i vuitanta plans sectorials per reaccionar de la manera més ràpida possible. “El Govern no es relaxa, continuem en tensió i ho farem els propers mesos”, ha dit Torra, que ha cridat la ciutadania a actuar amb responsabilitat i contenció. Per altra banda, el president Torra ha explicat que, per reconstruir el país, es necessiten 30.000 milions d’euros, i ha advertit que “no acceptarem menys del que ens pertoca”, en un nou avís a Madrid.

“És molt probable una segona onada, i també ho és que coincideixi amb l’epidèmia de la grip. Per això hem d’insistir tant en la higiene. No es pot fer tot només sols des del sistema de salut, necessitem la col·laboració de la ciutadania”, ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés. De fet, el departament de Salut ha comprat 230 mil dosis més que l’any passat de la vacuna de la grip estacional per augmentar la immunitat de la població de risc davant la possible coincidència amb una segona onada del coronavirus. 

La consellera ha defensat que el Govern va actuar “des del primer moment” per “poder-se avançar al que podia venir”, però ha reconegut que “la gran velocitat de la propagació va sorprendre a tot el món”. Des de principis de febrer, l’executiu va començar a preparar el sistema, abans de tenir cap cas detectat. Ha reivindicat aquesta “anticipació”, i ha subratllat que a les residències també “van intentar actuar des del primer moment”, recomanant que no es fessin visites a partir de la primera mort per covid-19 el 6 de març. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa