El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern prepara l’obertura de delegacions exteriors al Japó, Austràlia i el Senegal
  • CA

El Govern prepara l’obertura de delegacions exteriors al Japó, Austràlia i el Senegal, segons ha avançat ‘Nació Digital‘ i ha confirmat l’ACN de fonts del Departament d’Acció Exterior. Les tres oficines se sumaran a les 15 que ja té en funcionament i suposarà, un cop s’activin, que la Generalitat disposi de representació als cinc continents. A banda, suposaria revertir la disminució de presència a l’exterior que va comportar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya després del referèndum d’autodeterminació. Es preveu que les tres noves oficines rebin el vist-i-plau en alguna reunió del consell executiu de les properes setmanes.

Segons recull ‘Nació Digital’, l’oficina al Senegal es planteja com el centre d’operacions de la Generalitat a l’Àfrica negra, tenint present que és la regió amb més immigrants a Catalunya i també on resideix la comunitat principal catalana.

Pel que fa a les delegacions al Japó i a Austràlia, la primera ha de servir per enfortir els llaços comercials de Catalunya amb aquesta regió de l’Àsia, mentre que es preveu que la segona permeti estudiar de prop processos electorals digitals o protocols contra la pandèmia de la covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa