El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern ordena la “màxima celeritat” en la investigació del cas d’assetjament sexual
  • CA

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que l’Executiu ha reclamat la “màxima celeritat” pel que fa a la resolució de la investigació del cas de presumpte assetjament sexual registrat a Exteriors i que ha acabat amb la dimissió del conseller Alfred Bosch. Budó ha afirmat que aquesta rapidesa es justifica perquè “el tema és gravíssim” i ha explicat que en la trobada que Bosch i Torra van tenir ahir, el president li va traslladar la necessitat de reflexionar si la situaicó era sostenible. Una manera de convidar-lo a plegar.

El Govern no té a hores d’ara més informació que la que s’ha conegut a través dels mitjans de comunicació. Budó ha defensat que el protocol s’ha activat ahir perquè ningú el va activar abans.

Budó ha reiterat que el Govern només ha pogut actuar quan s’ha fet públic el cas. “Hem actuat iniciant el protocol, l’eina que té la Generalitat per investigar aquests casos d’assetjament a treballadores”, ha precisat. Ara la qüestió es troba en “la fase interna de treball” i s’anirà seguint el procediment establert. El protocol podria incloure també l’escenari que tant Bosch com el seu ex-cap de gabinet pugin ser citats per esclarir els fets.

“Si aquest procés té unes conclusions que deriva en què s’han de dur a terme altres tipus de responsabilitats, el Govern les exercirà”, ha assenyalat Budó en referència a possibles conseqüències administratives o penals.

El protocol, operatiu des del 2015, s’ha activat 24 vegades i amb la d’ahir és ja la 25a ocasió. Budó no ha ofert dades de quina deriva han tingut els casos anteriors i ha posat èmfasi en el fet que potser cal una “campanya més ferma” perquè les víctimes coneguin aquesta eina de denúncia. “És per por que no denuncien”, ha subratllat Budó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa