El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern insisteix en el caràcter “bilateral” que ha de tenir la reunió Sánchez-Torra
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit aquest dimarts que la reunió que hauran de mantenir Pedro Sánchez i Quim Torra -sempre en cas que el president espanyol revalidi el seu càrrec a través de la investidura- haurà de tenir un caràcter “bilateral”. Així doncs, ha rebutjat que aquesta trobada en cap cas s’ha de produir com de la mateixa manera que una trobada amb un president autonòmic qualsevol, sinó una que confirmi que hi ha un “conflicte polític” a resoldre.

De fet, Budó ha celebrat en roda de premsa posterior al Consell Executiu que el president espanyol hagi reconegut que es tracta d’un “conflicte polític” i que Sánchez li hagi traslladat a Torra que “aquesta ha de ser la legislatura del diàleg“.

La també consellera de la Presidència ha explicat que Torra li ha assegurat a Sánchez que una solució d’aquest conflicte ha de passar necessàriament pel reconeixement i execució del dret a l’autodeterminació de Catalunya, l’alliberament de tots els presos polítics i la finalització de la persecució jurídica a tots els encausats i exiliats arran del Procés.

Així doncs, el president català hauria demanat que hi hagi “garanties d’un diàleg real” en el qual es pugui parlar sobre el dret a l’autodeterminació i sobre com posar fi a la repressió espanyolista. No obstant, Budó ja ha dit que de moment Palau veu amb bons ulls que Sánchez hagi dit que amb investidura hi pot haver diàleg i que hi hagi “voluntat de resoldre el conflicte polític“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa