El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern fitxa 30 experts per trobar “un horitzó compartit de país” després de la Covid
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, han anunciat aquest dimarts la creació d’un grup de treball integrat per 30 experts en diversos àmbits per tal d’analitzar la situació actual i trobar “un horitzó compartit” que serveixi per encarrilar Catalunya després de la pandèmia de la Covid-19.

Consulta en aquest document del Govern els noms i currículums dels experts fitxats

Els experts treballaran en un primer document per a finals de juliol on es plantejaran diversos escenaris. A partir d’agost es podrà debatre i a partir d’octubre treballar en grups més amplis. Això, segons Torra, acabarà, sumant la participació de 400 persones per tenir un document amb propostes molt concretes al febrer del 2021.

Una primera reunió d’aquest grup d’experts es va fer ja ahir dilluns. Inclou entre altres Joan Abellà, Victòria Alsina, Jordi Amat, Tatxo Benet, Mònica Campos, Mercè Crosas, José Antonio Donaire, Jacint Jordana, Ramon Maspons, Cristina Nadal, Mercè Pujol o Genís Roca, entre d’altres. És un grup paritari dissenyat per liderar un projecte que porta per títol Catalunya 2022 i que té la missió de “dissenyar un futur nou” per “no caure” en errors passats, ha dit Torra.

De la seva banda, Pere Aragonès ha dit que el grup ha de servir per explorar les “tendències de fons i les realitats que el país ha d’afrontar” després de la pandèmia. El grup pretén mobilitzar “tot el talent del país, persones que han estat líders en la reflexió i tenen expertesa”. Aragonès ha ressaltat dels experts les seves “trajectòries acadèmiques, de recerca, iniciativa social, innovació tecnològica, en l’àmbit de l’empresa, la governança, les arts, les indústries visuals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa