El Govern expressa "desconfiança" amb la taula de diàleg

Meritxell Budó demana "compromís" per definir a la reunió entre presidents el marc que ha de tenir

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que el canvi de criteri de Moncloa d'aquest dijous sobre si mantenia la taula de diàleg entre governs o la posposava fins a després de les eleccions al Parlament de Catalunya els ha generat una certa "desconfiança". Per aquest motiu, i en el marc d'una visita a la Val d'Aran per mantenir una reunió bilateral entre la Generalitat el Conselh Generau, ha demanat "compromís" a l'executiu de l'Estat per poder establir el marc que aquesta ha de desenvolupar, a més de clarificar els temes que s'han de tractar. La també portaveu del Govern ha dit que tot plegat s'hauria de definir en la reunió que es durà a terme entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el català, Quim Torra.

La consellera de la Presidència ha afirmat que aquest "ball" d'opinions al voltant de la taula de diàleg és una qüestió que els "preocupa", perquè, segons ha afegit, s'entén que les dues parts han decidit "que hi ha una necessitat real de dialogar i resoldre políticament un conflicte polític". Per això, ha conclòs assegurant que aquest canvi de criteri els va fer pensar que no tenien "totes les garanties".

Pel que fa als temes que s'han de tractar a la reunió entre els dos presidents, prevista pel 6 de febrer, ha dit que no ha de tenir un caire sectorial perquè, segons ha assegurat, aquest tipus de qüestions ja es van treballant entre els consellers i els seus homòlegs a Madrid. En aquest sentit, ha insistit en explicar que la trobada "és per abordar el diàleg i la solució política" al conflicte i que a la taula "s'ha de poder parlar de l'autodeterminació i de la fi de la repressió".

 
 

Comentaris